Při flirtovacích zprávách nezapomínejte na formu

Chcete svému partnerovi nebo novému objevu poslat zamilovanou, lehce kořeněnou zprávu? Pak rozhodně zapomeňte na fádní „ahoj“ a mnohem více dbejte na správný pravopis.

V dnešní době se flirtuje a seznamuje velmi často na různých chatovacích aplikacích nebo seznamkách. A jak praktické se to na první pohled může zdát, tak nebezpečné s ohledem na počet chyb, které při tom můžete udělat, to může být a vašeho nového rytíře v mžiku oka odehnat. Mnoho mladých (ale i starších) už ani neví, jak se flirtuje „normálním“ způsobem. Americký sociolog Eric Klinenberg spolu s komikem Azizem Ansarim napsali knihu o chování při současném způsobu flirtování. K tomu vyzpovídali stovky osob z celého světa a nechali si ukázat jejich chatové rozhovory. Nejčastější chyby potom posbírali, zanalyzovali a sepsali.

Nejčastější chyby a jak se jich vyvarovat:

Pozdrav

Nicneříkající „ahoj“ je možná to první co vás napadne. Nakonec druhou osobu ještě neznáte, proto není osobnější začátek nejjednodušší. Měli byste ale uvést alespoň jméno, komu píšete – tedy „Ahoj Petře“. V ideálním případě ještě připojíte nějakou pozitivní poznámku jako „Děkuji ještě jednou za tu příjemnou návštěvu kina.“ Pak bude pro váš protějšek mnohem lehčí začít rozhovor.

Plánování

Právě, pokud se ještě moc neznáte, je složitější najít společný termín na první schůzku. Nikdo zrovna nechce kvůli neznámé osobě přesunout setkání s nejlepší kamarádkou. Pokuste se ale zamezit příliš dlouhému hledání termínu. Protože to vám krade nejen pozitivní energii, ale dokáže zkazit i radost z těšení se na schůzku.

Délka zprávy

Stejně tak jako byste neměli posílat jen obyčejné „ahoj“, nedoporučuje se ani posílat příliš dlouhé zprávy. Chat není zrovna nejvhodnější na čtení dlouhých textů. Jde přece jen o nenucený a zábavný rozhovor.

Pravopis

Ruku na srdce: co můžete čekat od někoho, kdo si ani nedá práci, aby dbal na správný pravopis. Nikdo po vás samozřejmě nechce, abyste byl odborník na gramatiku, ale pokud si u nějakých slov nejste jistí, raději si je zkontrolujte. Nebo použijte slovo jiné. Nesprávný pravopis upraví váš obraz tak, že už nebude moc sexy.

Zdroj: www.youtube.com/watch?v=vAEZSXVsLbY - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat