Rozchod podle muže a ženy

Konec vztahu je většinou pro oba partnery bolestivý. Vědci zjistili, jak rozdílným způsobem se ve skutečnosti s rozchodem vypořádávají muži a ženy.

Ať už jste se rozešla vy s ním nebo on s vámi – zlomené srdce je často nechtěný vedlejší efekt rozchodu. Jak rozdílně konec vztahu prožívají muži a ženy, se rozhodli prozkoumat vědci z univerzity Binghamton v USA.

Jak trpíme rozchodem

Po ukončení vztahu potřebujeme chvilku, abychom se z nastálé situace oklepali. Zatímco ženy většinou pozvou svoji nejlepší kamarádku a smutek se snaží vyrovnat čokoládou, rozhovory a slzami, pořádají muži okružní jízdu po blízkých i vzdálených barech a nočních klubech. Ale ve skutečnosti je naše metoda efektivnější.

Ženy trpí více, ale pracují lépe

Na základě studie trpí sice ženy po rozchodu emočně, ale i fyzicky, více, ale dokážou svoji bolest zpracovat lépe. Takový výsledek plyne z ankety, které se zúčastnilo více než 5700 osob z 96 zemí. Ve studii měli rozhodnout, jak velká byla jejich bolest po rozchodu na stupnici od 1 (žádná) až do 10 (nesnesitelná). Kromě toho měli popsat svůj po-rozchodový stav. Zatímco ženy pociťovaly strach, obavy a deprese, muži se cítili spíše ztracení a naštvaní. Závěr tedy je, že muži nedokážou konec vztahu zpracovat, pouze ho potlačují. Takže nakonec trpí mnohem déle a nikdy se úplně nevyléčí.

Evoluční rozdíl

Ve studii bylo také zjištěno, že původcem rozchodů jsou ve většině případů ženy. Protože velmi často je důvodem našeho jednání biologická přirozenost. Evoluční teorie tvrdí, že ženy zkrátka mají více co ztratit, a proto jsou při výběru partnera mnohem více vybíravé. My žijeme monogamní životy, proto už v čase neandertálců bylo pro ženu velmi těžké vychovávat dítě sama. Proto chceme najít toho nejlepšího muže, abychom si nejen zajistily potomky, ale i partnera na výchovu.

Jakkoli nefér to může znít, muži zkrátka umějí rychleji přeskočit, aniž by se trápili těhotenstvím nebo výchovou. Jdou v podstatě znovu „na lov“ nové ženy. Přesto, nebo právě proto, zpracují rozchod méně dobře a bolest si nesou déle.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat