I ti největší žárlivci by měli ctít jisté hranice

Žárlivost je koření lásky, říká se. Asi ne všichni oběti žárlivců by s tím souhlasili, ale jasné je, že větší či menší míra žárlivosti občas hlodá v každém z nás. Čeho byste se ale měli vyvarovat v každém případě?

Doba mobilních telefonů je jako stvořená pro chronické žárlivce. „Kdo to volal?“ „Komu píšeš?“ „Kdo je to na té fotce?“ Takové otázky jsou asi na denním pořádku. A co teprve, když si svůj vlastní telefon opatříte zámkem! To musí být ta pravá voda na žárlivcům mlýn. A dívali jste se už někdy do partnerova telefonu bez jeho vědomí?

Slídění překračuje hranice

Ať už je, nebo není partner věrný jako Lassie, slídit v jeho telefonu je daleko za hranicí. Je to porušení důvěry, které dokáže lásku zahubit. A není žádný, opravdu žádný důvod pro to, abyste to udělala. „Jen se podívám, jestli nepřišel nějaký důležitý e-mail. Nebo zpráva. A jaké má nové fotky…“ Ne.

Narušení osobní sféry

Podívat se do cizího telefonu je narušení osobní sféry druhého člověka. Naše smartphony jsou jako virtuální deníky a fotoalba. Představte si, že si někdo prohlíží vaše nepovedená selfie. Abyste podvedli partnera, nemusíte kvůli tomu být nutně nevěrní. Každá činnost, při které narušíte důvěru druhého, je nakonec stejně zrada.

Ubližujete sami sobě

Jak jedno staré přísloví praví: Kdo hledá, najde. A pokud začnete hledat v přítelově telefonu, je to proto, že najít chcete. A pokud budete hledat dostatečně dlouho, něco určitě najdete. Něco, co vás utvrdí ve vašem podezření. A i kdyby ne, existuje jasné vysvětlení. Že je váš partner věrný? Ne, žárlivec má jasno jinak – partner zkrátka všechny usvědčující chaty a fotky smazal. Ví, totiž že jste mu na stopě. Takže je nejen nevěrný, ale ještě také lhář. A partner nemá šanci se z vašeho začarovaného kruhu dostat.

Mluvení nepomáhá vždycky, ale většinou ano

A tak se nabízí otázka: Chcete najít důkaz nevěry? Potřebujete mít jistotu, abyste se mohla rozejít? A mluvila jste o tom se svým partnerem? Mluvení nemusí pomoct vyřešit problém vždy, ale v tomhle případě ano. Než začnete pátrat po „jasných důkazech“, abyste „konečně měla jistotu“, promluvte si s partnerem upřímně o svých pocitech a obavách. Buď jistotu získáte (ať takovou nebo jinou) nebo je zbytečné, abyste spolu zůstávali.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat