Možné důvody muže nevěrníka

19.03.2021 | Vztahy

Muži a ženy mohou podvádět z velmi odlišných důvodů, sex však na seznamu možných příčin vůbec nemusí hrát roli. Co zrovna vašeho partnera může vehnat do náruče jiné ženy? Za něco si můžete i vy sama!

Čísla jsou čísla. Některé statistiky ukazují, že své partnery pravidelně podvádí asi 20 procent mužů a 13 procent žen. Odborníci na vztahy odhadují, že s nevěrou se v rámci manželského života setká přibližně 30 až 60 procent lidí. Důvodů je přitom celá řada, přičemž některé rozhodně nejsou tak přímočaré, jak se na první pohled zdá. Tohle stojí za tím, že penisy čouhají z domova!

Hledají cestu ven

„Prosím tě, nechovej se jako holka, velcí kluci přece nepláčou!“ Chlapečkům je již v raném věku podsouváno, že jsou „silnější“ než ženy a že projevování emocí patří ke slabostem. V dospělosti to pak vypadá tak, že když má muž potíže ve vztahu, není zvyklý o nich mluvit, natožpak se „vrtat“ ve vlastních pocitech. Za jednodušší a tak říkajíc bezbolestnější cestu zvolí milenku – ženu, v jejíž náruči se aspoň chvíli cítí dobře, nemusí s ní rozebírat vlastní nitro a vyhnou se tak zpochybňování své mužnosti.

Chybí jim spojení

Navzdory tomu, co o mužích vypovídají genderové normy, podvádění se ne vždy děje z čistě fyzických důvodů. Pokud pánové dlouhodobě cítí, že je partnerka nepodporuje, odmítá, shazuje jejich chování i vzhled, mají nutkání jít za jinou, aby si trochu zvedli sebevědomí a sebeúctu, cítili se lépe a aspoň s někým mohli být v emocionálním spojení. Někdy je však na vině samotná osobnost.

Mají sociopatické nebo narcistické rysy

Bezohlednost, vlastní ego, neschopnost starat se o partnerovy city…. Existují lidé, kterým je jedno, že trpíte, pokud jim přijdete na nevěru. Bez přemýšlení využívají příležitostí, které se jim naskytnou, aniž by zvážili důsledky.

Chtějí se pomstít

Oko za oko, zub za zub. Někdo holt v mimomanželském románku vidí způsob, jak druhému oplatit jeho troufalé chování. Proto je nevěra z pomsty, zloby a žárlivosti poměrně běžná věc.

Sužuje je nuda

Mužský hormon testosteron způsobuje soutěživost, agresivitu i touhu po překonávání překážek. I když dnešní muž, obvykle sedící na gauči, nemusí pro potravu do lesa a ani nedobývá cizí území, potřebuje činnost, interakci a výzvy. Stereotyp ho ubíjí, stejně jako nuda, která je dle různých anket jednou z nejobvyklejších příčin podvádění. Mimochodem, víte, kdy svítí červená?

Znamení, že možná ujel

Následující znaky v žádném případě nejsou absolutními ukazateli nevěry, nicméně poukazují na to, že se nejspíš něco děje. Partner je uzavřenější, chová se jinak než obvykle, máte pocit, že od něj dostáváte čím dál méně informací ohledně jeho práce a života mimo domov, také věnuje zvýšenou pozornost svému vzhledu, sex vyžaduje méně (nebo naopak více, jelikož potřebuje zamaskovat stopy) a nápadně často sedí u počítače nebo mobilu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat