Maličkosti pro posílení té pravé lásky

16.04.2023 | Vztahy

Prostě jsme partneři, takže mně miluje. Hotovo. Víc netřeba rozebírat… Uf. Taky si myslíte, že láska je věčná a hory přenáší? Určitě ne, dávno vám není patnáct. Tak proč váš vztah nedrží pohromadě maličkosti, které cit mezi životními druhy posilují?

Každý mluví nějakým tím milostným jazykem. Všichni se ale shodneme na tom, že i malé projevy náklonosti, bez ohledu na formu, dělají hodně. Pro muže i ženy. A to páry, kterým to klape, moc dobře vědí. Co dělají ti, jimž láska vzkvétá?

Drobná pomoc bez řečí

Nemá cenu hrát hry o moc. Vidíš plný koš? Tak ho vynes. Auto stojí před domem? Přeparkuj ho. Udělej to bez řečí. Taky proč na to upozorňovat? Každá drobná úleva vůči partnerovi se počítá. Stejně jako kouzelné slůvko „díky“. Tomu se říká rovnocenný vztah.

Dodržování slibů

Partnerství je o důvěře. Když partner nebo vy řeknete, že něco uděláte, víte, že se jeden na druhého můžete spolehnout. Věříte si. A to je atribut, který má ve funkčních dlouhodobých partnerstvích své nepostradatelné místo.

Drobné dárky

Všichni mají rádi dárky. Nikdo nemluví o drahých kabelkách nebo nákladných sportovních náčiních. Tento jazyk lásky nemusí být materialistický! Jedna růže, oblíbená sladkost ke snídani, hrníček na kávu, který při práci vykouzlí úsměv na rtech, týdenní zásoba žvýkaček, antistresový míček za pár kaček… Největší radost má člověk z toho, co nečeká a co je věnováno od srdce. Tečka.

Společně strávený čas

Sedm dní na dovolené, pak nějaký ten čas okolo Vánoc. Ve všední dny se kontakt s partnerem dá počítat na minuty, stejně jako chvíle o samotě. Párů, které to takto mají nastavené, je čím dál víc. Nedostatek prostoru pro lásku a pouhé bytí však lásku ohrožuje. Jde o to si uvědomit, komu kariéra stojí za rodinné potíže a popřípadě rozchod. Je třeba být spolu –⁠ jako pár. Věnujete-li si tenhle „luxus“, budete šťastnější.

Fyzický dotek

Držení se za ruku, polibky, objetí a další dotyky jsou další preferovaným způsobem, jak projevovat a přijímat lásku. Ubezpečují, zklidňují a poskytují emoční podporu. Pohlazení nebo nastavená náruč od člověka, se kterým sdílíte dobré i zlé, se ničemu nevyrovná.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat