U květiny darovaným mužům záleží na druhu

18.05.2021 | Vztahy

Den otců, jmeniny, narozeniny a různá jubilea. Neexistuje důvod, proč muže neobdarovat květinami stejně jako ženy. Vždyť i oni rostliny, vůně a barvy milují! Jenže z čeho vybírat? Upřednostněte kytice, které jsou v souladu s pánskou povahou!

Dárek, ale i vyjádření přátelství, lásky, uznání nebo úcty. Všichni rádi dostávají květiny a muži nejsou výjimkou. Jen jim připadá divné, když se v pugétu nachází třeba křehká růžová růže, která působí až nadmíru žensky. Při výběru to chce trochu opatrnosti.

Na co si dát pozor?

Prvním obecným pravidlem, kterým by se darující měli řídit, je absence některých barev. Pokuste se vynechat pastové odstíny, jako je třeba zrovna růžová, světle žlutá, mátově zelená, ale i jemná levandulová. Spíš dejte přednost tmavě modré, kaštanové, fialové nebo jiné syté a výrazné barvě.

Místo vázy vtípek

Za druhé, pánům je bližší pevná a silná struktura květin. Kromě klasiky, třeba karafiátu, který je k mání v rozlišných odstínech, se jim líbí exotické a zajímavé druhy. Obvykle nevítají sladké vůně, ale třeba ty podobné hřebíčku a jinému koření. Zároveň oceňují, když je rostlina nenáročná na péči. Ostatně, místo vázy ke květinám můžete přidat hrníček na kávu nebo pivní půllitr. Nádech humoru se vždycky cení.

Jak je to s kaktusy?

Oblíbená je červená toulitka chvostokvětá, které se říká prasečí ocásek, dál také amarylka (lidově zvaná zornice). Většina pánské populace nepohrdne ani liliemi, orchidejemi nebo tulipány ve fialové, červené nebo jiné výrazné barvě. Mnoho mužů zároveň miluje vlčí máky a veselé slunečnice. V kurzu se drží i chryzantémy či kaktusy a sukulenty, což jsou jedny z nejméně náročných pokojových rostlin. Kaktus by však ideálně měl být v plném květu.

Kolik prstů na rukou, tolik kusů

Co se týče počtu květin v pugétu, nic se nemá přehánět a méně je v tomto případě více. Postačí 3 až 9 výraznějších (nosných) květů doplněných o dekorační zeleň. V kytici pochopitelně může být ukrytá i malá obálka s výmluvným vzkazem, fantazii se meze nekladou. Sluší se uvést, že populární jsou také „kytice“ z oblíbených potravin, třeba uzenin, sýrů, ale i z ovoce, zeleniny nebo třeba pivních láhví. Tyhle libůstky už ale v květinářství neseženete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat