Jak uzdravit manželství po hurikánu s názvem nevěra

04.08.2021 | Vztahy

Aférka sem, aférka tam. Nevěra je jednou z nejčastějších příčin rozchodů a rozvodů. Ne každý pár ustojí fyzické či rovnou citové sblížení svého partnera s někým jiným. Někdy ale zvítězí zdravý rozum, nebo jen více či méně příznivé okolnosti, a pár se přes nevěru přenese. Kolik takových případů je a co všechno rozhoduje o zachování manželství?

Nuda, nedocenění, trvalé neshody, nedostatek sexuálního zájmu i vyčpělost vztahu. Lidé jsou nevěrní z mnoha důvodů, nicméně různé ankety dokazují, že nejčastěji k poměrům dochází až v momentě, kdy stávající vztah postrádá emoční intimitu a komunikaci. V překladu to znamená, že o něj aktéři delší dobu nepečují, což vede k frustraci. Pak je strašně jednoduché schoulit se do náruče někoho, kdo naslouchá, je ochotný, všímavý a dokáže vykouzlit úsměv na tváři.

Průměrná doba záletu

Podle odborníků většina mimomanželských aférek trvá zhruba rok. Pak se nevěra buď provalí, nebo je ukončena. V případě první možnosti ženy nevěry svých mužů tolerují o něco víc. Aspoň tak to vyplývá z ankety britské seznamky pro zadané Illicit Encounters.

Výpovědi 1 200 respondentů odhalily, že 60 procent žen je schopno poměr svému muži odpustit. Ze strany pánů to ale tak růžové není. Románek vlastní ženy „vstřebá“ jen 38 procent mužů. Jiné statistiky ukazují, že celkově 60 až 75 % manželství poměr přežije, jenže důvody, které za tím stojí, moc romantické nejsou.

Buď ona, nebo já!

Většina aférek končí ultimátem od manžela či manželky, v 75 % případů se nevěrníci domů vrací kvůli dětem a sdíleným finančním prostředkům, morální kocovina stojí až někde vzadu. Když už se přece jen stane, že se pár rozvede a nevěrník pokračuje ve vztahu s tím, kdo za rozchod může, obvykle takové partnerství dlouho nevydrží. Emocionální spojení mezi oběma stranami a vzrušení z utajovaného poměru, jež ze začátku drželo vášeň i zájem v popředí, často opadává. On ale není jednoduchý ani život po nevěře.

První krok k uzdravení

Záletník či záletnice nejprve musí přijmout veškerou zodpovědnost za své činy, jen tak se lze pohnout z místa. Někdy trvá měsíce až roky, než se rány zahojí. Narušená důvěra, podezřívání, pocity zrady, hněv i zášť nemizí přes noc. Často páry podstupují psychoterapii, aby takový zásah vůbec mohly ustát. Jen trpělivost, čas a snaha ze strany obou partnerů hojí všechny rány a odborné poradenství v tom všem hraje významnou roli.

Zdroje: illicitencounters.com, marriage.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat