Vyžilý vztah opětovně naplněný romantikou

03.12.2021 | Vztahy

Pečující nebo vášnivá gesta plná citů, emocí i oddanosti. Romantika se dá popsat několika způsoby. Chybí vám? Nemáte jí ve svém partnerství dost? Co není, může být. Vraťte se v čase a staňte se dokonalým párem!

Být romantický znamená vytvořit ve vztahu pocit vášně, očekávání a vzrušení. A to zvládne extrovert i introvert, na osobnosti člověka nezáleží. Které maličkosti romantiku podporují?

Buďte vůči sobě pozornější

Ráno svému partnerovi přineste šálek kávy, ve sprše mu namydlete záda, při procházce ho chyťte za ruku. Projevy pozornosti (ať už jde o líbání, drobné dárky, doteky nebo šeptání sladkých řečiček) pomáhají romantiku vzkřísit a udržet ji na živu – každý den. Že partnera samotného by ani nenapadlo, aby vám donesl květiny, nebo udělal snídani? Jděte mu příkladem a ukažte, jak může být příjemné, když se společně najíte. „A zítra jsi s přípravou snídaně na řadě, ty.“

Dotýkejte se a vnímejte jeden druhého

Pokud mají rádi fyzický dotek, dotýkejte se svého partnera, když na něj mluvíte. Položte mu ruku na koleno, pohlaďte ho po zádech a zadívejte se mu do očí. Žádný telefon, rozptylování pozornosti, vyřizování e-mailů. Jakmile spolu vy dva hovoříte, buďte duchem přítomní a vnímejte, co ten druhý říká. Je to jedno z velmi důležitých romantických gest.

Mluvte nahlas

Partner udělá něco hezkého, nebo si na něm všimnete, že zhubnul. Řekněte mu, že to, co vidíte, se vám líbí. Jde o to, že (nejen) v dlouhodobějších vztazích je velmi milé, když váš protějšek upřímně ocení, neboli vyzdvihne vaše kvality, o kterých vy sami někdy dost pochybujete. Jak láskyplné!

Ukliďte ložnici

Podle průzkumů, které se zabývají sexuální spokojeností, vyplývá, že postel v ložnici je nejoblíbenějším místem pro milování. Aby ne. Ložnice je soukromým prostorem a bezpečným útočištěm páru, jež by romantice měla nahrávat. Ukliďte ji, kupte nové, tlumenější zářivky, svíčky a difuzér pro aromaterapeutické oleje. Kupříkladu takový ylang ylang nebo jasmín pokoj smyslně provoní. Z ložnice pak vykažte domácí mazlíčky. Působí rušivě.

Vracejte se v čase

Návrat na místo, kde jste se potkali, kam jste poprvé šli na večeři, zajeli na výlet a podobně, může nakopnout pocit kouzla a romantiky ze začátku vztahu. Oprášené, šťastné vzpomínky pak podněcují k dalším romantickým činům.

Přidejte na dobrodružství

Pokud jde o sounáležitost, pouto mezi partnery a vzrušení, jež se s romantikou váže, přidejte do vztahu víc dobrodružství. Navrhněte lekci tanga, základní kurz tantrické masáže či let horkovzdušným balónem. Cokoli divokého a i trochu děsivého, co vás vytáhne z komfortní zóny, působí jako účinné lepidlo, které spojuje. A ty zážitky, o kterých si pak můžete vyprávět, ty jsou k nezaplacení.

Zdroje: lovepanky.com, mindbodygreen.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat