Beztrestné porušování manželských pravidel

03.05.2022 | Vztahy

Jsou pravidla od toho, aby se porušovala? No, někdy ano! Ať máte ve svém vztahu nebo manželství nastaveno cokoli, občas z partnerského tlaku povolte. Které běžné zákonnosti s klidným svědomím můžete obejít – v zájmu lásky?

Je to zvyklost, norma, určitá hranice. Ve vztahu obvykle víte, co se smí a nesmí, ale určitá pravidla by se neměla brát zase až tak vážně. Vlastně je žádoucí na ně občas zapomenout a jít si svojí vlastní cestou. Vybočení ze stereotypu a trocha rebelství dělá s partnerstvím a manželstvím zázraky. Na které zákonitosti se proto můžete vykašlat?

Děti jsou vždy na prvním místě

Dětem je nutné poskytovat bezpečí a emocionální jistotu, kterou tolik potřebují, ale měli byste si uvědomit, že váš vztah s partnerem je základem pro celou vaši rodinu. Pakliže mu neposkytnete kvalitní krmivo (čas, pozornost a péči), utrpí tím všichni. Proto někdy zapomeňte, že nějaké děti máte, zařiďte jim hlídání a vyrazte s partnerem někam ven – jen ve dvou.

Nedorozumění by se mělo uzavřít před setměním

Páry by nikdy neměly chodit spát naštvané. Vlastně na tom není nic špatného. Po dobrém spánku se věci stanou mnohem jasnějšími. Když zůstanete vzhůru a budete se horlivě a v afektu snažit přesvědčit svého partnera o svém postoji, pravděpodobně řeknete pár věcí, kterých později budete litovat. Ideální je domluvit se, že si promluvíte až ráno.

Hádky do vztahu nepatří

Slovní přestřelky a partnerské boje nejsou známkou špatného manželství. Nejdůležitějším prediktorem úspěchu či neúspěchu manželství je poměr pozitivních interakcí k negativním. Na každou negativní zkušenost by mělo připadnout pět pozitivních interakcí (situací).

S upřímností nejdál dojdeš

Ale no tak, drobná, „bílá“, nebo také milosrdná lež není prohřeškem vůči lásce. Určitě nechcete vědět, se kterou vaší kamarádkou by se partner vyspal, kdyby k tomu měl příležitost. Pro vaše uši je lepší slyšet: „Se žádnou, ty jsi má jediná!“ K čemu vám to bude, když z něj násilím dostanete konkrétní jméno?

Být nešťastný ve vztahu znamená rozchod

Manželství, která trvají mnoho desetiletí, procházejí vzestupy a pády. Pokud budete mít štěstí, naučíte se na něm pracovat a překážky přestanete brát jako negativní zásahy osudu, ale spíš výzvy, jež by se měly překonávat. Pakliže něco vašemu vztahu chybí, zapracujte na to.

Žít musíte pouze jeden pro druhého

Někde mezi zaměřením se partnera a zanedbáváním vztahu leží vzájemná závislost. Očekávání, že váš protějšek bude žít jen pro vás, vzdá se svých koníčků, přátel i rodiny je nereálné a taky nežádoucí. Každý má v životě různé lidi, kteří naplňují jeho potřeby. Zároveň platí, že člověk potřebuje svůj osobní prostor, aby se do vztahu rád vracel, tak pozor na příliš utažené otěže.

Zdroje: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat