Lži nahrávající nevěrám

06.06.2022 | Vztahy

Manželské aféry se zřídka dějí náhodně. Obvykle bývají důsledkem ospravedlňování omylů a lží. Co si namlouvají ti, kteří mají sklony k nevěrám? Na tyhle záludné myšlenky a názory si dejte pozor!

Mýty světem vládnou a pochopitelně se týkají nejen psychického a fyzického zdraví, ale i lásky a vztahů. Zde jsou nebezpečné lži, kterým manželé a manželky, partneři a partnerky stále věří a které vedou k nevěrám. Nejsou vám náhodou blízké?

Na malém flirtování není nic špatného

Ano, flirtování může být neškodné, ale taky záludné. Je těžké ukončit ho v momentě, kdy pokračuje, vy se cítíte dobře, obletovaně a atraktivně. Milá slova, která vám stávající partner neřekl už měsíce či snad roky, zní tak krásně – a vy tajete a tajete jako kostka ledu na slunci. Najednou nápadníkovi dáváte své telefonní číslo a druhý den souhlasíte s pozváním na rande. Je přirozené toužit po obdivu a pozornosti, ale je nutné brát flirtování jako vstup do divoké řeky, jejíž spodní proudy vás mohou smést.

Manžel nebo manželka se dostatečně nesnaží

Házet zodpovědnost za osobní štěstí a harmonii celého partnerství pouze na jednoho, je sobecké a krátkozraké. Na vztah musí být dva, a taky by se oba aktéři měli snažit, aby spolu vycházeli. Svádět někoho na tvrzení „můj manžel mi v poslední době nerozumí“, bývá spouštěcím mechanismem k toxickému chování.

Co oči nevidí, to srdce nebolí

Mít tajemství není špatné. Každý má právo na soukromí a svobodu. Navíc když partnerovi nevykládáte úplně všechno, ponecháváte ve vztahu prostor pro představivost a tajemno. Jenže klamat ho za jeho zády, scházet se s kolegou z práce, ke kterému začínáte cítit něco víc, je cestou do pekel.

Nemohu za to, že mám větší sexuální apetit

Sex není něco, co člověk potřebuje, ale po čem touží. Nelze se odvolávat na to, že jeden z partnerů pohlavní styk vyžaduje častěji než ten druhý. Primárně by dvojice měla najít způsob, jak to vyřešit, dohodnout se na nějakých pravidelných intimních schůzkách – ve frekvenci, která bude vyhovovat aktérovi A i B. Nepsané pravidlo přitom říká, že jedinec se silnějším libidem by se měl přizpůsobit tomu druhému. Suma sumárum, výmluva, že někdo sex potřebuje víc, při obhajobě nevěry skutečně neobstojí.

Partner mě málo obdivuje

„Když vím, že o mě někdo má zájem a jsem pro něj vzorem i inspirací, cítím se sebevědoměji a živěji.“ A to někoho opravňuje k tomu, aby vyhledával románky mimo domov a oháněl se slovy, že ve svém partnerství není tou bytostí na výsluní? I tohle je nebezpečná lež, která se vymyká kontrole. Nízká sebeúcta se vztahu jako takového netýká, bývá záležitostí konkrétních a osobních případů. Sebevědomí a vlastní hodnotu si člověk zvyšuje prací na sobě samém, ne prostřednictvím lásky.  

Zdroje: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat