Udržování lehkosti láskyplného vztahu

Že vztah vyžaduje tvrdou práci? Cha! S následujícími pravidly si zajistíte vztah plný lásky jednoduše a bez práce.

Jedna z nejčastějších rad o vztahu zní: na vztahu musíte pracovat. Často však začínáme, až když už je pozdě a rozdíly mezi partnery jsou nepřekonatelné. Těchto pět pravidel vám zajistí fungující vztah hned na začátku, aniž byste na něm museli příliš tvrdě pracovat.

Ukazujte partnerovi svoji lásku

Ve shonu každodenního života máme tendenci brát partnera jako samozřejmost. Na vyjádření lásky nebo drobné dárky, společně strávený čas nebo výrazy něhy pak už nezbývá čas. Nedržte tedy své pocity pod pokličkou. Projevy lásky, kterými partnerovi projevujeme největší uznání, je velmi důležité po celou dobu vztahu, nejen na začátku.

Hádejte se ve správný čas

Jaký vztah se obejde bez hádek? Správně, žádný. Ale když už je v domě nějaký spor, tak si alespoň vyberte ten správný čas k jeho vyřešení. Když se cítíte unavení, vystresovaní nebo prostě hladoví, je nejlepší se hádce vyhnout a problém vyřešit až v době, kdy budete méně podráždění. A možná tou dobou už se problém nebude zdát tak velký.

Naslouchejte tomu druhému

Otevřená a upřímná komunikace ve vztahu je velmi důležitá. Ale i přes veškerou komunikaci mnoho párů zapomíná na něco ještě důležitějšího: naslouchat. Jednoduše mlčet a nechat partnera mluvit nám pomáhá lépe porozumět jemu a jeho potřebám.

Uvolněte se

Univerzální zákon přitažlivosti říká: Podobné přitahuje podobné. Pokud to převedeme na váš vztah, tak to znamená, že čím šťastnější a uvolněnější budete, tím šťastnější bude váš vztah. Štěstí nemusí nutně záviset na vašem partnerovi. Klidně to může být pět minut ranní jógy nebo oblíbené těstoviny k večeři, díky kterým se budete cítit dobře, pozitivní nálada bude mít také pozitivní dopad na váš vztah.

Aktualizujte společné cíle

Několik let jste žili ve zdánlivě šťastném vztahu – a pak se jednoho dne probudíte do tvrdé reality. Vy a váš partner jste se během let vydali různými směry a vaše představy o životě se nejen že nepodobají, ale zdá se, jako by byly neslučitelné. Abyste neskončili nakonec každý někde jinde, ale zachovali si stejný pohled, je důležité s partnerem pravidelně mluvit o tom, co vlastně ve vztahu hledáte a co ten druhý potřebuje. Jedině tak můžete přežít jako tým.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat