Změny v manželství po dětech nemusí být nutně k horšímu

03.08.2022 | Vztahy

Závidíte bezdětným párům, že nemají takové starosti jako vy? Nemusíte. Rodičovství je krásné, a i když mnohé mění, otevírá další příležitosti pro budování vztahu. Tohle se vám děje den co den!

Způsobů, jak dítě ovlivní váš život, existuje hned několik. Nutně to ale nemusí být k horšímu. Co krásného se díky němu stane?

Ve vztahu jste vynalézavější

Ponocování na večírku se mění na ponocování u kočárku či u postýlky. Osobního času máte málo (nebo vůbec žádný), romantické schůzky se hůře plánují a podle rozvrhu vlastně nejde vůbec nic. Na stranu druhou, neustálé potřeby vašich dětí vás nutí k vymýšlení kreativních způsobů, jak spolu s partnerem trávit (kvalitní) čas.

Překonáváte své limity

Dřív by vás ani nenapadlo, že se zvládnete učesat a nalíčit během jedné minuty, nebo že na dětském hřišti vydržíte přes dvě hodiny. Překonáváte své fyzické i psychické limity a máte možnost sledovat, co všechno vydržíte, včetně spánkové deprivace. To může posílit vaše sebevědomí.

Jste součástí celku

Jste jako ozubená kolečka, která do sebe zapadají. Každý ve vaší rodině má svoji úlohu, žijete v partě, spoléháte se jeden na druhého a fungujete jako tým. I to se počítá.

Rozšiřujete si obzory

Kdysi dávno se vaší hlavní životní náplní, tedy po vyprchání erotické fascinace, která obvykle slábne po prvním roce vztahu, staly debaty o práci. Než jsme se stali rodiči, tak vaši konverzaci často přerušilo i ticho, což se vám s dětmi stane jen zřídka. Od hraní přes koupání až po prosté bdění platí, že každý okamžik má svůj příběh, který můžete sdílet s rodinou i ostatními lidmi, jež plní roli mámy a táty.

Neřešíte malichernosti

„Italská domácnost“ plní křiku ve večerních hodinách je minulostí. Svým dětem se snažíte jít příkladem, malicherné hádky už nejsou na programu dne. Taky ochotně přehlížíte, že partner po sobě zase neuklidil talíř, neboť víte, že jsou důležitější věci než sterilně uklizený byt. Před dětmi se obecně držíte a krotíte své někdy vyhrocené emoce. Rodičovství tak lze pojmout i jako formu sebekoučinku!

Není to vždy jednoduché a některé změny pro maminky a tatínky mohou být překvapením, nicméně synové a dcery jsou nejlepší součástí vás samotných. Když se zaměřujete na výchovu šťastného a zdravého potomka, pozvedá to váš vztah na vyšší úroveň.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat