Stále se opakující výběr špatných mužů

27.08.2022 | Vztahy

V pohádkách to vždycky vyjde, ale realita je bohužel jiná. Pravděpodobně vás nebaví ptát se pořád dokola, proč si roky vybíráte špatné muže. Pravda totiž může být děsivá!

Není upřímný, lže, dělá si z vás „dobrý den“ a taky už má další milenku. Tenhle scénář znáte. Opakuje se totiž už poněkolikáté. Předchozí partner dělal přesně ty samé věci co ten současný. Kde je chyba? Je čas přestat se vymlouvat! Začněte hledat důvody, proč si stále vybíráte špatné muže.

Je to to jediné, co znáte

Člověk má tendenci držet se známých věcí, které mu jsou povědomé. To platí pro všechny aspekty života, včetně vztahů. Když narážíte na určitý typ mužů, pravděpodobně si myslíte, že situaci máte pod kontrolou a víte, jak se k takovým partnerům chovat, jelikož už s nimi máte určité zkušenosti.

Přitahuje vás síla a moc

Jedním z důvodů, proč si stále vybíráte špatného chlapa, je, že trpíte syndromem alfa samce. To v podstatě znamená, že chcete, aby váš protějšek byl mužný, bez ohledu na to, že se kupříkladu chová surově. Jeho nadvláda vám vyhovuje, což může pramenit z předchozích životních zkušeností nebo z dětství.

Potřebujete protiklad

Ve vašem životě jsou samí „správňáci“. Otevírají dveře, jsou věrní svým manželkám, bývají upřímní, po práci spěchají domů…. Jakkoli to zní směšně, můžete si pořád dokola vybírat špatného chlapa, protože okolo sebe máte až mnoho dobrých mužů, což v některých případech působí trochu „únavně“.

Doléhají na vás problémy s otcem

Otec dívky je její první zkušeností v širém světě mužů. Proto problémy s tátou mohou být příčinou toho, že se zamilováváte do partnerů, kteří se otci buď podobají, nebo jsou jeho pravým opakem.

Jste „doufající“ typ

„Mohu ho změnit, já to dokážu!“ Naděje sice vždycky umírá jako poslední, ale nelze si ji plést s naivitou. Upřímně řečeno, lidé se mohou změnit, ale většinou se něco takového odehrává za jejich podmínek. Hulvát hulvátem obvykle zůstává, stejně jako násilník násilníkem.

Děsí vás samota

Samota je tíživá a děsivá. Nevíte, jak s ní nakládat, nechcete se zabývat svými vlastními myšlenkami, vzpomínkami či prohřešky. Řešit sama sebe? Nikdy. To radši dáte přednost dalšímu (nevhodnému) partnerovi v řadě.

Nemáte pocit, že si zasloužíte lepší „model“

Typy mužů, se kterými chodíte, jsou přímým odrazem hodnoty, kterou sobě přikládáte. Pakliže o sobě nemáte valné mínění, nikdy se z bludného kruhu nedostanete.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat