Když je nevěra pro manželství dobrá

Nedostatek pozornosti, neuspokojivý sex nebo zvědavost: Existuje mnoho důvodů pro podvádění. Často s negativními důsledky pro vaše vlastní partnerství. Ale existují výjimky.

Není neobvyklé, že ženy a muži využívají nabídky na seznamovacích stránkách a aplikacích k hledání úletu nebo aféry. V průzkumu Parship uvedlo 52 procent mužů a 44 procent žen, že svého současného partnera podvedli.

Asi každý druhý člověk (49 procent) uvedl důvod, že je v současném vztahu nešťastný. Někteří nevěrníci se do jiných lidí zamilovali nebo se cítili opomíjeni. A: Jen 37 procent nevěry lituje.

Nevěra ale není vždy něco negativního: V průzkumu portálu Ashley Madison téměř každý pátý dotázaný (17 procent) uvedl, že se nechce s partnerem rozejít nebo se s ním kvůli románku nebo nevěře rozvést. Podvádění částečně ukázalo, jak silná je náklonnost ke skutečnému partnerovi a tomu, co ve vztahu máte. Může tedy úlet nebo románek zachránit manželství?

Když podvádění může mít pozitivní vliv na vztah

„Podle mých zkušeností může úlet ve skutečnosti vést k tomu, že páry začnou hovořit o tom, o čem by rozhodně mluvit měli, ale dosud nebyli schopni,“ říká na dotaz t-online Eric Hegmann, párový terapeut, single and parship coach.

Stejně pozitivní vliv na partnerský vztah může mít i dlouhotrvající nevěra – tedy románek. Protože podle Hegmanna mohou manželé incident využít k obnovení a zlepšení partnerství.

Tento typ nevěry však není vždy pozitivní: "Aféra se často zaměřuje na podvádění a lhaní po dlouhou dobu." To vede ke ztrátě důvěry, což může mít podle odborníka trvalý, negativní dopad na vztah. Někdy je zkrátka lepší vyhledat odborníka nebo získat podporu od párového kouče.

Když má většina žen a mužů poměr

Na začátku manželství mají ženy a muži často sklony k nevěře nebo románku. Každý třetí (27 procent) o tom přemýšlí už po třech letech, téměř každý pátý (19 procent) po čtyřech až šesti letech manželství a dalších 17 procent po sedmi letech. Spouštěčem může být mimo jiné narození dítěte nebo jeho zápis do školy.

Kdy si vybrat mezi manželstvím a románkem

Každý, kdo má vedle manželství poměr, vede jakýsi otevřený vztah – i když podle Hegmanna jednostranný a tajný. "Pokud jeden z partnerů chce více, častější a jiný sex než ten druhý, pak si o tom mohou promluvit a najít řešení." Protože člověk nemůže a neměl by partnerovi diktovat svou sexualitu. "Stejně jako nechat toho druhého v nevědomosti o tom, jak ten druhý žije mimo vztah."

Odborník doporučuje, pokud se polyamorní vztah nepodaří sladit s původním partnerstvím, měl by se nevěrník rozhodnout. "Nebo oba najdou takový kompromis, který celou záležitost integruje do stávajícího manželství."

Dát partnerovi na výběr je však často kritický bod manželství, protože to pro něj znamená vážné omezení a mohl by být ještě nespokojenější. Místo toho by měl mít partner možnost se sám a dobrovolně rozhodnout pro manželství nebo nevěru či románek. Protože ukazuje, že většina žen a mužů (91 procent) nakonec zvolí vztah, a ne nevěru nebo románek.

Zdroj: https://www.t-online.de/leben/liebe/id_91420340/fremdgehen-fuer-bessere-ehe-ein-experte-erklaert-wann-ein-seitensprung-hilft.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat