Rozpoznání sebestředného člověka na první dobrou

Někteří lidé jsou pěkně sobečtí! Ukážeme vám, které vlastnosti jsou pro egocentrické lidi typickou vizitkou.

Toxických lidí, kteří si myslí, že se svět točí kolem nich a vždy kladou své vlastní potřeby na první místo, je mnoho. Jak si ale můžeme být jisti, že před sebou skutečně máme obzvlášť sebestředného člověka? Odhalíme, pomocí kterých vlastností egocentrika poznáte spolehlivě.

Rozhovor jednoho člověka

Egocentričtí lidé rádi řídí rozhovory a neuvědomují si, že lidé mluví pouze o sobě a o svých problémech a obavách. Další ukazatel? Pokud o svém životě začne mluvit druhý, egocentrik neposlouchá, ani nediskutuje a téma hovoru se snaží rychle stočit zpátky k sobě.

Bezohledné chování 

Egoisti většinou nemají žádnou empatii a chovají se k ostatním bezohledně. Vlastní blaho je vždy na prvním místě, a proto rádi ostatní ignorují. O druhé projeví zájem jen, pokud to slouží k jejich vlastnímu prospěchu. Máte pocit, že vás někdo zradil a už mu nemůžete věřit? Mohlo by to být znamení, že jde o sebestředného člověka. 

Nesnáší kritiku  

Kromě toho, že jsou egocentrici bezohlední, nejsou také schopni přijmout kritiku na sebe sama a svého chování. V případě, že je někdo přinutí vyslechnout si kritiku, jsou rychle podráždění a zranění, nebo – klasicky – přestanou poslouchat.

Nesnesou prohru  

Egocentrici nenávidí prohry a nechtějí přijít o osobní úspěch. Na druhou stranu si také rádi přivlastní úspěchy druhých, protože chtějí být sami ve světle reflektorů a nesdílet tyto chvíle sebestřednosti s nikým jiným. 

Manipulace 

Egocentričtí lidé jsou také vynikající manipulátoři, kteří ke svému prospěchu bez ostychu donutí jiné lidi. Nejednají s lidmi kolem sebe jako se sobě rovnými, ale vidí je jako pěšáky, které je dovedou k jejich cíli.  

Zdroj: názory autora - celý článek






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat