Buďte v páru raději „my“ než „já“

Všichni kolem sebe máme nějaký pár, kde jeden mluví za oba. „My“ je ale nakonec méně otravné – a rozhodně méně škodlivé – než říkat neustále jen „já“.

Notoricky známé páry, kde každou větu začíná slovo "my“, jsou hrozné. Nemyslíme tím jen už klasické „Jsme těhotní“, ale všechny běžné situace denního života, které jako by prožili oba. Představte si třeba, když vám mužská část páru začne vyprávět, že „si právě zlomili podpatek“… Už chápete? Na to se nedá reagovat bez menšího nebo většího úsměvu.

Když se z „já“ stane „my“

Ale naštěstí si už většina lidí uvědomuje, že je to hrozné. Ale není nutné to přehánět! Pokud spolu jedete na dovolenou, klidně to řekněte! Samozřejmě, že jako páry děláme věci společně, tak to je a pak je slovo „my“ naprosto v pořádku.

Proč poukazujme na tyto jasné věci? Co když je pro vás „my“ tak nepřijatelné, že se dostanete do stavu – minimálně zvláštního. Jako když pár, který je spolu desítky let o společných výletech vypraví způsobem: „Letěl jsem na Floridu a odtud jsem se plavil na lodi. Na zpáteční cestě jsem pak málem nestihl let.“ Nic neobvyklého? Jenže takhle vypráví muž o jedné dovolené, kterou podnikl spolu se svou ženou. A ta při vyprávění sedí po jeho boku!

Něco mezi „my“ a „já“

A byla tam vždycky. I když spolu bydlí, ona pak začne vyprávět, že má v domě obrovský sklep. Není to už moc? Jak by bylo vám, kdyby o vašem společném životě váš partner mluvil podobně? Koho by to nemrzelo… Je to snad náznak, že si vlastně žije každý sám?

Ať už je důvod jakýkoli – být v páru „já“ je mnohem horší, než být pár „my“. Pokud jste v páru – spolu – pak se nebojte o tom mluvit. A pokud chcete vystupovat na veřejnosti jako „já“, pak toho druhého asi nakonec nepotřebujete.

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

197 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat