Seznamování se v dnešní době opravdu prodraží

Vyrazit si na rande? To už si z finančního hlediska bohužel nemůže dovolit každý. A proto někteří na schůzky raději nechodí vůbec. A ti, kteří ano, si na něj musejí půjčovat!

Říká se, že láska i hory přenáší. Samozřejmě nic proti tomu, ale dost se to prodraží! V době inflace a energetické krize může i jedna jediná schůzka udělat pořádnou čáru přes měsíční rozpočet. Jaké jsou možnosti? Buď se zadlužit, nebo zůstat single!

Konec dobrým vyhlídkám

Kdo už nějaký ten fungující vztah má, ten si může pískat. Ti, co se ho ale teprve snaží najít, mají dost ztížené seznamovací podmínky. Nedávný americký výzkum (1) společnosti Lending tree, která se zabývá poskytováním půjček, odhalil, že náklady spojené se schůzkami začínají být pro moderní generaci doslova neúnosné.

Rande jako luxus pro vyšší třídu?

Všechno stojí o mnoho víc. Netýká se to jen nového oblečení, i květiny, jízda taxíkem, večeře pro dva, vstupenky na koncert, obyčejná káva nebo klidný večer doma s lahví vína, tohle všechno je mnohem dražší, než bývalo. Pokud se tyto dodatečné náklady pravidelně opakují, mohou pro osoby žijící pouze s omezeným rozpočtem představovat skutečný problém. V důsledku toho jeden z pěti lidí četnost schůzek výrazně omezuje, nebo na ně raději nechodí vůbec. I tohle prokázal uvedený výzkum (1), který také zjistil, že půjčit si na rande i větší obnos peněz dnes není vůbec nic neobvyklého, neboť se k takovému kroku uchýlí přibližně 32 procent jedinců.

Láska na dluh

Seznamování nikdy nebylo levné, ale současná doba tuto náročnou situaci ještě více ztěžuje. Někteří lidé platí vyšší nájemné, jiní stále splácí své studentské půjčky. Není to vůbec jednoduché. Ppůjčovat si peníze není ten nejlepší nápad, neboť se tak mnozí dostávají do dluhových pastí, což může skončit hodně ošklivým scénářem. No, co k tomu dodat… (2)

Zdroje: (1) www.lendingtree.com/credit-cards/study/dating-money-inflation/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc#keyfindings, (2) názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat