8 nejhloupějších důvodů pro svatbu. Otestujte se!

13.03.2013 | Vztahy

Proč vstupujeme do manželství? Důvodů je jistě několik, především ten, že jsme potkali člověka, s nímž chceme strávit zbytek života, založit rodinu, společně zestárnout… Zajímavé ovšem je, že někteří z nás mají pro svatbu důvody úplně jiné.

A bohužel to nejsou důvody, kvůli nimž bychom měli do manželství vstupovat. Většinou pak totiž nebudeme šťastní, navíc s námi nebude šťastný ani partner/partnerka. A to není právě fair…

Pokud si tedy na otázku „proč se vdávám/žením?“ odpovídáte některou z následujících vět, ještě jednou se nad svatbou zamyslete…

Abych udělal/a radost rodičům.

Ano, je pravda, že vaši rodiče budou rádi, že máte (v jejich očích) konečně někoho, o koho se můžete opřít a s kým jim konečně zplodíte nějaké to vnouče, ale tady jde přece o váš život, ne o jejich!

Jsem/je těhotná.

Znáte se pár týdnů a najednou je na cestě dítě. Sňatek z povinnosti je v takovém případě celkem přežitek a jen málokteré manželství je schopné tuto situaci dlouhodobě ustát – nakonec totiž zjistíte, že jediné, co vás spojuje, je právě dítě a vy jste „uvězněni“ ve vztahu, který byste za jiných okolností dávno ukončili. Takže nezapomeňte – manželství není podmínkou pro šťastné rodičovství a šťastné dítě!

Chci, aby mělo moje dítě tátu/mámu.

Jste na výchovu dítěte sami, a tak mu hledáte maminku nebo tatínka – ovšem ne partnera nebo partnerku pro sebe. Uvědomte si, že pokud budete ve vztahu nešťastní, přenesete své starosti i na dítě, kvůli kterému jste se vlastně brali.

Pomůže mi to s dluhy…

Řešit finanční situaci manželstvím není zrovna nic etického, o férovosti ani nemluvě. Zkuste své problémy řešit jinak!

Konečně se odstěhuju od rodičů.

Tohle byl před rokem 89 poměrně častý důvod sňatku – mladí lidé pak snáze dosáhli na bydlení. Dnes máte i jiné možnosti – pokud chcete vyletět z rodného hnízda, ale nemáte dostatek financí na pronájem či koupi bytu, najděte si spolubydlícího a stěhujte se!

Čeká se to ode mě…

Tohle platí především o ženách – každá dívka je odmala vychována k tomu, že se vdá, porodí děti a „budou šťastni až do smrti“. Ovšem pokud tohle není váš osobní životní sen, zapomeňte na očekávání a tradice – prostě se zařiďte podle sebe. Jde o vaše štěstí!

Všichni okolo mě už jsou vdané/ženatí.

Platí to, co v předchozím bodě. Když budou všichni skákat z mostu do Vltavy, půjdete taky, ačkoli je to nebezpečné, voda je studená a špinavá a vás ta představa vážně neláká? Použijte tedy stejnou úvahu i v případě manželství. Každý jsme přece jiný!

Chci mít dítě.

Ano, tradice nám velí, že než počneme potomka, měli bychom být nejprve vdané/ženatí. Ale pokud to takhle necítíme, nemusíme se svatbou nijak spěchat! Nesezdaní rodiče jsou stejně dobří jako ti sezdaní!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat