Nejčastější příčinou partnerských hádek jsou peníze

Více než 60 procent lidí se s parterem hádá kvůli penězům, a to klidně několikrát týdně. Patříte mezi ně i vy? A víte, že tohle celé může skončit i rozchodem? Co dělat, aby vás to nepotkalo?

Ať se nám to líbí, nebo ne, partnerské hádky k životu patří. Jaké jsou jejich nejčastější příčiny? Někdy je to dělba domácích prací a ignorace základních hygienických standardů, jindy zase odlišný pohled na výchovu dětí. Všechny tyto rozbroje ale předčí peníze. Ty jsou největším jablkem svárů!

Já šetřím, kde můžu. A ty jen rozhazuješ!

Neshody ohledně bankovek přiznává téměř 62 procent jedinců. Vyplývá to z průzkumu (1) britské investiční společnosti Royal London, který však poukazuje i na jiná zajímavá fakta. Třeba to, že každý čtvrtý člověk považuje svého partnera za nezodpovědného marnotratného hýřila, který nemyslí na buducnost a nedělá si žádné finanční rezervy na mimořádné výdaje. Zhruba třetina lidí před svou drahou polovičkou také tají založení spořícího účtu nebo naopak dluhy. Tohle všechno s romantikou a harmonickým svazkem pochopitelně nemá co dělat. A právě proto se kvůli penězům hodně vztahů rozpadá. Jak tomu předejít? No jistě, že nejlepší prevencí je upřímnost. Ačkoli placení složenek dozajista není tím nejromantičtějším tématem, je třeba o něm hovořit. Tady rozhodně neplatí, že mlčeti zlato!

Nečekejte, až se rozchod zeptá

Vyhraďte si čas na to, abyste si doma, hezky v klidu, o svých financích pořádně popovídali. To přesně doporučují autoři výše zmíněného průzkumu (1), kteří působí ve jmenované investiční společnosti. Podle nich je velice přínosné stanovit si nějaké krátkodobé i dlouhodobé cíle ohledně placení určitých závazků. Ne, nemusíte si nutně vytvořit společný bankovní účet, abyste o sobě měli důkladný finanční přehled, ale nic před sebou nezatajujte a buďte k sobě otevření. Víte přece, že lež má krátké nohy a pravda stejně jednou vypluje na povrch. Také se demokraticky dohodněte, jak si rozdělíte účty za domácnost. To je důležité hlavně v případě, že jeden vydělává více než druhý.  

Zdroje: (1) www.royallondon.com/about-us/media/media-centre/press-releases/press-releases-2022/february/love-and-money-couples-reveal-theyre-poles-apart/C







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat