Osobnost partnera může ovlivnit vaši kariéru

Jste svědomitá, pečlivá a zajišťujete svému protějšku takzvaný full servis? Právě díky němu ho možná čeká kariérní postup a povýšení. Ne nadarmo se tedy říká, že za každým úspěšným mužem stojí žena!

Na čem všem stojí a padá profesní úspěch člověka? Tak samozřejmě, roli tu hraje spousta věcí a jednou z nich je dozajista osobnost. Věřili byste tomu, že kariéru dotyčného může výrazně ovlivnit i osobnost jeho partnera? Zní to asi zvláštně, ale vědci o tom ani trochu nepochybují!

Sociální průzkum, který hovoří za vše

Američtí výzkumníci z Washingtonské univerzity studovali (1) po dobu celých pěti let celkem 4 544 sezdaných jedinců, aby pochopili, jak tohle celé funguje. Všichni respondenti dostali k vyplnění speciální dotazník o 36 bodech, v němž mimo jiné hodnotili pracovní morálku i vlastnosti partnera, spokojenost ve vztahu, délku jeho trvání, frekvenci sexu, dělbu domácích prací, a dokonce i to, kdo ve svazku více rozhoduje o volnočasových aktivitách. Proč ta poslední otázka? Odborníci předpokládali, že partneři, kteří o volném čase rozhodují společně, spolu pak tráví více času, proto si navzájem a nevyhnutelně osvojují svoje charakteristické rysy. Co po analýze všech údajů a nashromážděných informací vyšlo najevo?

Svědomitost je výhra!

Ukázalo se (1), že účastníci, kteří o svém protějšku hovoří jako o svědomitém člověku, jsou v pracovní sféře o poznání více spokojení, mají mnohem vyšší příjmy a dokonce i větší šance na povýšení. V čem spočívá tajemství tohoto zajímavého jevu? I to autoři studie vypátrali. Na základě svých zjištění došli k názoru, že výhody partnerské svědomité osobnosti pramení hlavně z vytvářeních příjemných a harmonických podmínek, které tomu druhému umožňují efektivně pracovat. Funguje to tedy tak, že jeden uvaří, uklidí, vypere, postará se o děti a nakoupí, čímž toho druhého oprostí od domácích povinností, takže se může soustředit výhradně jen na práci? Zřejmě. Není tohle ale takový standardní model většiny domácností?

Zdroje: (1) www.source.wustl.edu/2014/09/spouses-personality-influences-career-success-study-finds/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat