Výhody, když partner sleduje váš menstruační kalendář

16.01.2023 | Vztahy

Plodné dny, ovulace, menstruace… Citlivá data? Vůbec ne, pokud je předáte partnerovi, dočkáte se v partnerství nemalých výhod, které mohou váš vztah posunout na hlubší úroveň!

Dnes snad neexistuje moderní žena, která by prostřednictvím aplikace nesledovala svůj menstruační kalendář, který ji upozorňuje na příchod krvácení či plodné dny. Zatímco dřív by podobné informace dámy nikomu nesvěřily, dnes si ve sdílení těchto kalendářů s partnery mnohé libují. Je to dobré pro lásku i vztah jako takový.

Muž ví, s čím má počítat

Ženský menstruační cyklus (1) je ovládán hormony, které mají nemalý vliv na to, jak se daná žena cítí a co prožívá. Aktuální stav jejího nitra přitom není snadné odhalit a leckdy ani pochopit. Tedy aspoň za předpokladu, že do něj partner není zasvěcen.

„Můj manžel rád vypráví příběh z dob našeho seznamování, kdy jsem se při druhé schůzce zhroutila kvůli tomu, že v restauraci zrovna neměli kyselé okurky,“ vypráví čtyřicetiletá produkční Milena s tím, že ji zrovna v té době ovládaly neskutečné chutě na kyselé i sladké (po okurkách si chtěla objednat pohár se šlehačkou).

Ihned poté, co se na ni její budoucí muž začal dívat trochu nechápavě, překvapivě otočil a začal sledovat Milenin menstruační cyklus. Oba tak zjistili, že se jedná o nejlepší způsob, jak předvídat tyto scény, které nemají nic společného se vztahem nebo snad tím, že by partner něco provedl.

„Nyní, když manžel ví, ve které měsíční fázi se nacházím, dokáže pochopit, když jsem protivná, náladová a mlsná. Dost se mezi námi vyjasnilo,“ usmívá se produkční. Aby ne. Doma totiž má někoho, kdo se dokáže aspoň trochu připravit na nápor PMS – a nebrat si nesmyslné požadavky ze strany ženy osobně. Podobnou zkušenost má i šestatřicetiletá Světlana.

Muž dopřeje víc volnosti

„V době kolem mé menstruace je můj přítel, se kterým mám čtyřletého syna, pozornější. Ví, že den, dva před nástupem krvácení jsem spíš samotářská, dělá mi problém komunikovat už jenom proto, že nebývám moc trpělivá. Naopak spíš křičím a všechno mi vadí,“ popisuje zubní laborantka. „Proto mi dopřává odstup, povzbuzuje mne, abych si udělala čas jen pro sebe, napustí horkou vanu, pohlídá malého. Možná to všechno zní divně, ale nejsem jediná žena v dlouhodobém vztahu, jejíž partner sleduje její menstruační cyklus,“ krčí rameny Světlana, která na toto téma měla rozhovor se svojí kamarádkou Alenou.

Muž si naplánuje své koníčky na jiný termín

Alenin manžel totiž podle menstruačního kalendáře své drahé polovičky lépe plánuje intimní schůzky, neboť podle ovulace předvídá, kdy jeho žena bude mít s největší pravděpodobností chuť na sex. Pravdou je, že menstruující ženy, které neužívají hormonální antikoncepci se shodují, že právě v době ovulace je jejich touha po milování nejvyšší.

„A co je na tom?“ ptá se osmatřicetiletá Petra. „Mám to stejně. Přítel sdílí můj menstruační kalendář a díky tomu máme pestřejší sexuální život. Pro někoho je plánování pohlavního styku přežitkem, ale my dva jsme oba velmi pracovně vytížení, a mít bouřlivý, vášnivý sex v době, kdy mne to velmi vyhovuje, je lepší, než kdybych přítele několikrát po sobě odmítnula,“ apeluje a radí všem ženám, které chtějí „mít doma jasno“, to samé. Půjdete v jejích šlépějích?

Zdroje: názor autora a zúčastněné ženy, (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK500020/

Pozn.: Jména byla na žádost zúčastněných žen změněna.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat