Slastné líbání... ale těchto 10 zajímavostí o polibku nevíte!

26.03.2013 | Vztahy

Věděli jste, že se líbáním zabývá celý jeden vědní obor, že Francouze byste zaskočili „francouzským polibkem“ nebo že existují státy, kde vás za polibek pokutují?

Zajímavost č. 1: Vědní obor, který se zabývá líbáním, se jmenuje filematologie.

Zajímavost č. 2: V průměru strávíme líbáním dva týdny svého života.

Zajímavost č. 3: Lidský mozek oplývá schopností najít partnerovy rty i ve tmě.

Zajímavost č. 4: Guinessova kniha rekordů eviduje jako nejdelší polibek z roku 2004, kdy se italská dvojice líbala po dobu 31 hodin a 18 minut.

Zajímavost č. 5: Pojem „francouzský polibek“ samotní Francouzi nepoužívají. Prostě jej popisují jako „polibek jazyky“.

Zajímavost č. 6: Jedním z nejromantičtějších a neznámějších romantických uměleckých děl je Rodinova socha s názvem Polibek.

Zajímavost č. 7: Nejen Francouzi se zdraví polibkem na tváře. V Nizozemsku si lidé dávají tři polibky – aby skončili na té tváři, na níž začali.

Zajímavost č. 8:  To v Belgii je vítací líbání ještě složitější – osobu, která je přibližně ve vašem věku, políbíte na tvář jedenkrát, pokud vítáte osobu starší o 10 a více let, věnujete jí polibky hned tři…

Zajímavost č. 9: V Malajsii, Indii a Pákistánu je líbání na veřejnosti přísně zakázáno (dvojice může dostat pokutu v přepočtu až 1800 korun). Kromě toho je líbání cenzurováno i v televizních pořadech.

Zajímavost č. 10: U zeměpisu ještě zůstaňme – v Nepálu se tamní obyvatelé nelíbají vůbec! Ústa a sliny jsou zde považovány za nečisté.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat