Fígl, jak říct partnerovi, že přibral

12.03.2023 | Vztahy

Pivní břicho, ochablé svaly, dvojitá brada. Má váš partner nadváhu, která vám osobně vadí? Ještě, než na něj vyrukujete s tím, že si ho v začátcích vztahu pamatujete s větším sex-appealem, takže vás již nevzrušuje, zadržte. A zkuste malý fígl!

Lidé stárnou, tomu se zabránit nedá. S tímto přirozeným procesem většinou přibírají na tělesné hmotnosti. I když je za pomalé tloustnutí velmi často zodpovědný nadměrně vysoký příjem energie, nedostatek pohybu (sedavé zaměstnání) a pomalý úbytek svalové hmoty, vždy se s tím dá něco dělat. Jenže člověk musí sám chtít. Pokud se vám tedy tukové bochánky nelíbí třeba na partnerovi, nelze ho nutit násilím k tomu, aby zhubl. Přesto máte jisté možnosti.

Jak mluvit s partnerem o jeho vzhledu?

Konverzace s partnerem o jeho těle je náročná, a proto je třeba znát některá základní pravidla. Žádné urážení, žádné nadávky, ponižování, nebo dokonce vyhrožování. „Jestli nezhubneš, tak se s tebou rozejdu!“ Hmotnost a vzhled těla je docela kontroverzní téma, kvůli kterému by se protějšek mohl urazit.

Dejte najevo, že ho stále milujete

Svého partnera byste měli milovat z mnoha důvodů, ale je důležité mu dát najevo, že milujete a oceňujete jeho tělo takové, jaké je. Vyberte partie, které se vám na něm líbí, ať už to jsou paže, záda nebo nohy. A myslete to upřímně. Pokud mu nesložíte komplimenty, ve které doopravdy nevěříte, váš partner si toho pravděpodobně všimne – a veškeré pokusy, jenž by ho mohly motivovat, selžou.

Ne každému ale vyhovuje, když ostatní mluví o jeho těle, byť v pozitivním slova smyslu. Jakmile vyhodnotíte, že manžel nebo přítel je na vzhled svého těla citlivý (háklivý), zkuste nejprve vychválit jiné věci, kupříkladu povahu či to, že v něm máte oporu. Pokud dává najevo, že sám chce se svým tělem něco udělat, našlapujte zlehka.

Staňte se především parťákem

Zdravé stravování a cvičení mohou být skvělým způsobem, jak si užít společný čas. Obecně platí, že váš partner musí být tím, kdo vyvolává obavy ohledně toho, jak vypadá, a vyjadřuje touhu po změně. Jemně zmiňujte, že při nižší tělesné hmotnosti méně bolí klouby, nebo že se stres dá ventilovat právě pohybem, s čímž protistraně pomůžete.

Nehrajte si na osobního trenéra, jen partnera povzbuzujte. Udělejte z fitness aktivit a zdravého stravování zábavu a výplň volného času. Podporujte procházky, abyste se znovu spojili, zapište se na taneční kurz, navštěvujte turistická místa a podobně. Vždy se držte jednoduchého pravidla. Žij a nech žít.

Zdroje: názor autora - celý článek






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude charakterizovat energie a optimismus. Mars, vaše vládnoucí planeta, je ve vašem znamení a dává vám silnou touhu projevit své názory a ambice. Místo, abyste se snažili ovládat okolnosti, jste natolik otevřeni a přizpůsobiví, že se ok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

189 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:57
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:25

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat