Chování, za které vás podřízení odsoudí

20.04.2023 | Vztahy

Ego stranou. Pokud vám některý z těchto příznaků zní povědomě, vaši zaměstnanci vás pravděpodobně nemají rádi.

Vedoucí pozici může zastávat šéf upřímný a férový, nebo taky ten, který sám sebe staví na přední místo, navíc všude byl, všechno zná a klíče má nejen od Pražského hradu. Je jasné, že existují šéfové a „šéfové“. Pod jakou skupinu spadáte zrovna vy? Zde je několik známek toho, že s vámi podřízení mají potíže.

Po většinu času křičíte

Pokud netrénujete mládež nebo nevarujete osobu jdoucí po chodníku s tím, že se k ní řítí auto, neexistuje žádný důvod, proč na své zaměstnance křičet – navíc před ostatními. Emoční zneužívání není vedení, konec příběhu.

Necháváte si vyřizovat osobní věci

Venčení psa? Vyzvedávání dětí ze školky? Čistírna oděvů? Stále je to realita. Někteří lidé zneužívají svou moc tímto způsobem, což je nemorální a velmi špatné.

Urážíte

Každý člověk ve vašem týmu byl najat z nějakého důvodu. V případě, že svoji práci neodvádí způsobem, na jakém jste se dohodli, promluvte si s ním. Třeba jste se jen nepochopili. V žádném případě však takového zaměstnance neponižujte a neurážejte. Nabourá to jeho sebevědomí a vůči vám vytvoří zášť.

Obtěžujete během dovolených

E-maily, esemesky, termíny dalších jednání, výtky k předchozímu projektu a tak dále. Je toho hodně, čím můžete své podřízené šikanovat v době, kdy odpočívají a nabírají síly. Jak by se to líbilo vám? Ani na tohle tým nezapomíná.

Nepůsobíte jako lídr

Jako šéf udáváte tón. Pokud jste nepřipravení, dezorganizovaní a sužovaní úzkostí, nikdy nebudete schopni dát jasné pokyny. A i když to uděláte, všechny vystresujete. Při opakování podobně chaotické situace si někteří zaměstnanci pomyslí, že pracují na špatném místě či pro špatného člověka.

Máte potřebu vědět naprosto o všem, co se děje

V případě, že kontrolujete každou maličkost, způsobíte, že se jednotlivci začnou cítit jako sloni v porcelánu. Nebo ještě hůř, neschopní.

Kradete nápady

Není nic horšího, než když vezmete nápad svého podřízeného a následně ho hlavnímu šéfovi odprezentujete jako svůj vlastní. Pak vás většina kanceláře nenávidí, věřte tomu.

Nerozlišujete přirozenou autoritu a agresi

Vedení je stejně tak o mentorování a motivaci jako o udílení rozkazů. Zacházejte se svými zaměstnanci jako s podřízenými a oni budou pracovat pro vás; zacházejte s nimi jako s váženými členy týmu a budou s vámi spolupracovat.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat