Botox prý narušuje partnerské vztahy

Injekce botoxu sice pomáhájí s vyhlazením vrásek, ale na straně druhé prý mohou být zhoubou partnerských vztahů. A proč?

Zatímco dříve se ženy musely spoléhat výhradně jen na přírodní prostředky, dnes mají nepřeberné množství omlazujících možností. Vždyť kde nepomohou drahé krémy a séra s obsahem kdečeho, tam zabere třeba botox, který v současnosti patří mezi nejvyhledávanější estetické procedury. Je pravdou, že si člověk trochu připlatí, ale výsledek? Ten za to prý stojí!

Pár vpichů umaže z tváře i několik let

Botulotoxin neboli botox funguje na jednoduchém principu. Prostřednictvím injekční stříkačky je aplikován do obličejových svalů, kde způsobí přerušení přenosu vzruchu z nervu do svalu, čímž dochází k dočasné svalové paralýze. Spokojení klienti pak ze specializovaných pracovišť odcházejí s vyhlazenou tváří i blaženým pocitem, že svým mladistvým vzhledem budou své blízké i závistivé kolegy okouzlovat po dobu tří až šesti měsíců, než zase dojde k obnově nervosvalového spojení. Může mít taková omlazující kúra následky? Původně se myslelo, že ne, proto se o její bezpečnosti nepochybovalo. Jenže s nedávnými zjištěnými skutečnostmi se všechno mění (3).

Jak se to, proboha, tváříš?

Není to tak dlouho, co vědci přišli na to, že botox aplikovaný do oblasti čela negativně ovlivňuje mozkovou aktivitu (1), což se jeví jako dost zásadní zádrhel. Výčet mínusů tím však nekončí. Poměrně čerstvý výzkum zveřejněný v magazínu Scientific Reports (2) naznačuje, že botox ničí i partnerské vztahy. Důvodem je právě ta zmíněná paralýza obličejových svalů, kvůli které pak lidé nejsou schopni rozpoznat své emoce. Nesporným faktem je, že po aplikaci botulotoxinu se opravdu nelze mračit. A potíž je i s projevováním radosti. Kamenný „poker face“ pak dle vědců může být příčinou hádek a rozepří. Jak vidno, zárukou hladkého svazku je asi nevyhlazování vrásek.

Zdroje: (1) www.nypost.com/2023/03/27/botox-alters-brain-activity-connected-to-emotions-study-says/, (2) www.nature.com/articles/s41598-023-29280-x, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK557387/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat