Co můžete udělat, aby váš vztah na dálku fungoval

Bez ohledu na to, jak moc se milujete, se vás zmocňují pochybnosti, že vztah na dálku s partnerem neustojíte. Ale co když to není tak složité, jak se zdá?

Po nekonečně dlouhém hledání jste konečně našli někoho, kdo splňuje všechny vaše požadavky a jeví se jako naprosto ideální partner. A je vám spolu nádherně! Jenže ouha, osud vašemu vztahu připravil těžkou zkoušku a vy rázem zjišťujete, co milostný svazek na dálku vlastně obnáší. Co se dá udělat pro to, abyste obstáli?

Komunikujte tak, jak potřebujete

Žijeme v době, kdy k sobě máme bezprecedentní nepřetržitý přístup. Některé páry spolu potřebují komunikovat každou hodinu, zatímco pro jiné mohou být každodenní debaty přinejmenším únavné. Tohle je třeba prodiskutovat a stanovit si pravidla, jež jsou příjemná a únosná pro obě strany. Buďte také otevření změnám svých komunikačních tendencí, protože jak už jste sami zjistili, život vytváří nové a nečekané výzvy i požadavky.

Buďte nablízku, i když ne fyzicky

Desítky a desítky výzkumů potvrzují, že nejspokojenější vztahy jsou ty, v nichž každý z partnerů reaguje na emocionální volání toho druhého (1). Pokud jste si naplánovali on-line rande, udělejte z tohoto hovoru prioritu, stejně jako u jakékoli jiné pracovní schůzky nebo návštěvy lékaře. Pokud má vaše polovička důležitý den, zavolejte jí nebo napište podporující zprávu. Tím, že do svého dne zapojíte potřeby svého protějšku, dáváte jasně najevo, že jste tu pro něj, bez ohledu na to, jak daleko od sebe můžete být.

Síla milostného ujištění

Pochybnosti, nejistota a žárlivost mohou vzrůst ve svazku na dálku jednoduše proto, že spolu lidé netráví skoro žádný čas. To je také důvod, proč terapeuti obvykle doporučují používat častá vzájemná ujištění (2). Pomáhají minimalizovat tyto negativní pocity a objasňují, kde si jako pár stojíte. Připomínejte tedy svému partnerovi, co všechno na něm milujete a jak moc pro vás znamená. Fyzicky ho na dálku obejmout sice nemůžete, ale vaše slova ho pohladí také!

Zdroje: (1) www.gottman.com/blog/an-introduction-to-emotional-bids-and-trust/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc, (2) www.getlasting.com/long-distance-relationships?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat