Pozvěte do svého života více šťastných náhod

Šťastný člověk nemá vždy větší štěstí než ostatní, jen má schopnost produktivně se vypořádat se šťastnými náhodami. Říká se tomu serendipity. Lze se to naučit? 

Pokud jde o náhodu, názory se liší. Někteří za tím tuší něco nadpřirozeného, ​​osud, který nás vede životem. U jiných je náhoda zcela libovolná. Věci se dějí bez důvodu a neznamenají nic víc, než co zjevně znamenají. Můžeme náhody nějak ovlivnit? 

Co je serendipity

Ano! Alespoň to je předpoklad za pojmem serendipity. Termín souvisí s příběhem o třech princích, kteří na své cestě objevili a použili mnoho věcí, které jiní prostě přehlédli. Našli věci, které ani nehledali. Serendipity tedy znamená schopnost vnímat šťastné náhody a produktivně se k nim vracet. Znamená to dívat se doleva a doprava – a ne vždy směřovat přímo k cíli. Jde o to otevřít oči. A jak to můžete cvičit?

Vyhoďte malé návnady

Klidně hoďte do rozhovoru nějaké informace, které s tématem přímo nesouvisí. To druhému usnadní nalezení výchozího bodu. A možná se stane něco nečekaného?

Nebojte se odmítnutí!

Obavy z odmítnutí vám často brání něco zkusit a vyvinout z toho něco pozitivního a nečekaného. Vyjádřením přání někdy na cestě pomůžete šťastné náhodě. Někdy jen toužit po hvězdách je štěstí.

Procházejte svět s otevřenýma očima

Pokud nosíte klapky na očích, neuvidíte peníze na ulici nebo květiny v parku. Můžete cvičit procházení světem s očima dokořán.

Šťastná náhoda ukončuje krize

Zvláště když se otřesou staré zvyky, je občas prostor pro šťastné náhody. Možná pak uvidíte něco, co by se v každodenním životě ztratilo.

Na mnoho věcí v životě samozřejmě nemáme vliv a vždy je snazší otevřít se šťastným náhodám, když na to máte volno a čas. Někdy to není tak snadné, protože ti, kteří jsou hodně zapojení, nemusí mít sílu být pozorní a zvědaví. Skutečnost, že tři princové v původním příběhu měli oči otevřené pro vše náhodné a uměli toho využít, když se toulali světem bez existenčních starostí a povinností, o mnohém vypovídá. Ale ne všechno. Serendipity lze také trochu trénovat, jako sval. Stačí se trochu více věnovat svému každodennímu životu.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat