Zpříjemněte si den drobnostmi

Chcete také zažít lehkost? Nové motto je: Vytvářejte si malé okamžiky, které udělají váš den krásnějším.

Vzpomeňte si, co vám během pandemie koronaviru chybělo nejvíc? Nebyly to ani návštěvy luxusních koktejlových barů, ani bujaré tance v upocených davech – ale lehkost každodenního života. A teď se zamyslete, jak si tu lehkost bytí znovu vrátit. Je to všechno o vytváření malých okamžiků, které si vědomě připravíte a stejně vědomě užijete – váš vlastní postoj je ještě důležitější než to, co skutečně děláte, abyste se cítili opravdu dobře. Vytváření malých oáz v každodenním životě se vším, co je pro nás dobré, nám může pomoci vnést do našich životů lehkost.

Rituály v (domácích) lázních

Malé rituály, které děláme jen pro sebe, mají cenu zlata. Dlouhé sprchy, masáže tělovým kartáčem nebo válečkem nebo ošetření ve vašich oblíbených lázních: hýčká nejen vaši tvář a tělo, ale především vaši duši.

Zvláštní vůně

Náš čich je jediný, který se přímo připojuje k centru emocí v našem mozku. Asi to znáte: vůně, které si spojujeme s pozitivními vzpomínkami, nás i po letech mohou mentálně přenést do situace, ve které jsme vůni poprvé ucítili. Vydejme se tedy na čichovou cestu do minulosti nebo ještě lépe: pořiďte si speciální vůni, se kterou můžete spojit nové vzpomínky.

Dobré filmy 

Takzvané feel-good filmy se u filmových kritiků často nesetkávají s pochopením, ale je jasné, že se jim tak neříká nadarmo. Čím se vyznačuje film, který vykouzlí trochu lehkosti v každodenním životě? Určitě vtip, klasický happy end a v neposlední řadě o dramatické momenty.

Dopřejte si něco speciálního

Nemusíte být zrovna gurmán, abyste si dopřáli kulinářskou extravaganci. Domácí sýrový talíř, dort od vašeho oblíbeného cukráře nebo rezervace stolu ve vaší oblíbené restauraci – hédonismus může být tak lahodný. 

Flower Power: Květiny pro dobrou náladu

Čerstvé květiny jsou zárukou dobré nálady. Květiny mají okamžité a dlouhodobé pozitivní účinky na naši náladu, paměť a sociální chování. 

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat