Sólo randění je stále populárnější

Nová doba s sebou nese i nové možnosti romantických schůzek. Jste právě single? O to líp! Naplánujte si rande sami se sebou. Zvýší vám to sebevědomí a zpestří nudný den!

Umíte si představit, že byste se hezky oblékli, učesali, zavolali si taxík a vyrazili na rande? Tak jistě, na tom přece není vůbec nic divného, že? Co když by ale nešlo o rande s druhou osobou, ale se sebou samým? Divný výstřelek, který hraničí se zoufalstvím? Kdepak, nový trend, co získává jen pozitivní ohlasy!

Nejsem osamocený, jen relaxuji!

Že by si měl člověk najít čas a prostor na péči o sebe, to není žádné nové doporučení. Ani sobeckost! Už nějakou dobu se odborníci shodují v tom, že taková „sebeobsluha“ utlumí stres, podpoří dobrou náladu, zatočí s nudným stereotypem a zkvalitní spánek, což má velmi pozitivní vliv na celkové zdraví. Jak to vypadá v praxi? Jde o to, abychom starosti hodili za hlavu a relaxovali něčím, co je nám příjemné. Může to být třeba napuštění horké vany, poslech oblíbených písní, četba knih, masturbace, aplikace pleťové masky či meditace. Možnosti jsou vážně neomezené! Jak do tohohle všeho spadá rande, na které už nikdo jiný nepřijde? I to je prý způsob sebe-péče, který má velké výhody.

Sonda do hlubin vlastní duše

„Takové sólo rande je důležitá a obohacující zkušenost, díky které prozkoumáte své zájmy a dozvíte se o sobě spoustu věcí,“ domnívá se australská psychoterapeutka Eugenie Pepper (1). Ani americký psycholog Jordan Dixon nešetří chválou. „Romantický čas, který sami sobě věnujeme, nám může zlepšit sebevědomí, protože nás naučí spoléhat se jen na sebe a nikoli na ostatní. Ten pocit úspěchu je pak velmi opojný,“ vysvětluje tento expert (2). Přesvědčit vás může i fakt, že sólo rande prý dokonale vyváží rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. A kam na něj vyrazit?

Libo muzeum, či wellness?

Psychoterapeutka Eugenie Pepper doporučuje návštěvu muzea nebo galerie. Pokud nejste úplně na umění, klidně si přečtěte knihu v kavárně, mrkněte na film v kině, dopřejte si večeři v nějaké lepší restauraci nebo si naplánujte pěší výlet. A co kdybyste si udělali odpočinkový den v lázních? I to se dá považovat za takové malé rande se sebou samým, které vám udělá dobře na těle i na duši.

Zdroje: (1) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/relationships/solo-dating, (2) www.www.gq-magazine.co.uk/lifestyle/article/solo-dating






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat