Když se i ve vztahu člověk cítí osamocený

Jste s partnerem už několik let a žijete spolu v jedné domácnosti. Jenže! I když ho v podstatě máte na dosah ruky, je vám neuvěřitelně vzdálený. Kde se stala chyba?

Když je člověk v partnerském vztahu, to poslední, co by si přál, je pocit jakési neviditelnosti a samoty, který vyvolává otázky, zda v tomto podivném svazku vůbec zůstávat. Kdo nebo co za něj může? Jste to vy, drahá polovička nebo v tom jedete spolu?

Viník v podobě paralelního života

Jestli je pro dnešní dobu něco zcela typické, tak je to stres, shon, práce „od nevidím do nevidím“ a permanentní únava. A to se nemůže obejít bez následků ani odezvy. „Pokud je pár příliš zaneprázdněn a svůj vztah neupřednostňuje, ale odsouvá do pozadí, vede paralelní život. Ten je s harmonií a intimním spojením zkrátka neslučitelný,“ domnívá se americká manželská poradkyně Kimberly Panganiban. Je tohle důvod, proč většinu času trávíte o samotě? Anebo je to spíše ten další?

Když chybí podpora

Ne každý svazek je založen na vzájemné podpoře – bohužel. Řekněme, že si chcete splnit svůj velký sen. Až už je to napsání knihy, cesta na nějaké magické místo, drobná estetická úprava vašeho těla nebo cokoli jiného, pokud se vyjádření této touhy od drahé polovičky dočkáte jen kritiky a zesměšňování, není to známka zdravého vztahu. A podle názoru jmenované terapeutky to vysvětluje, proč jste sama – a to nejen při splňování daného cíle.

Model mentora a žáka

A máme tu další možnou příčinu problému. Stále častěji si připadáte jako mentor či učitel, který svého svěřence, tedy partnera, musí poučovat o zcela základních principech života i zodpovědného hospodaření s penězi? I tady padá kosa na kámen. „Pokud se domníváte, že jste zodpovědní za formování vašeho protějšku v osobu, kterou potřebujete, přičemž ho musíte učit kritickým dovednostem, dřív či později dojdete k názoru, že vedle sebe nemáte rovnocenného spoluhráče,“ uznává americká vztahová poradkyně Joy Berkheimer. Už vám asi dochází, k čemu tohle celé povede – k pocitu, že jste na všechno sama.

Zdroj: www.www.wellandgood.com/feeling-alone-in-relationship/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat