Neplánované těhotenství partnerovi sdělte s citem

02.08.2023 | Vztahy

Jelikož se vaše menstruace opozdila, saháte po těhotenském testu, odcházíte na toaletu a čekáte, zda se v okénku objeví dvě růžové čárky. Je to tady! Pozitivní výsledek šokuje. Jak o neplánovaném těhotenství říct partnerovi? Počkejte na vhodný okamžik a obrňte se trpělivostí?

Statistiky (1) uvádějí, že páry mají sex v průměru 78krát, než otěhotní. O něco takového jste se nesnažili, a přesto právě teď, s potem na zádech, zíráte na počuraný těhotenský test. Ne, to se vám nezdá, skutečně ukazuje, že jste v jiném stavu. Co teď?

Neexistuje žádný správný nebo špatný způsob, jak svému životnímu partnerovi tohle sladké tajemství sdělit. Ale když dítě prozatím nebo vůbec nechce, navíc si uvědomujete rizika, která se pojí s vaším aktuálním zdravotním stavem či vyšším věkem, bývá zveřejnění podobné zprávy obzvláště úzkostné a složité. Seberte odvahu a pro jistotu nechoďte mezi lidi!

Citlivá komunikační strategie

Pokud vás reakce vašeho protějšku znepokojuje, spoléhejte spíš na domácí prostředí. To vám poskytne úroveň soukromí, kterou tato konverzace vyžaduje. Počkejte třeba na víkend, kdy partner neřeší pracovní záležitosti a není ve stresu.

Začněte tím, že budete mluvit o silných stránkách současného vztahu. Vyzdvihněte všechna jeho pozitiva, svěřte se s tím, co cítíte, jak si partnerství a podpory ze strany svého muže vážíte a podobně. Potom s klidem oznamte, že jste těhotná a počítejte se všemi variantami, které mohou nastat.

Vztek, šok i ticho

Někteří partneři reagují s naprostým nadšením. Ostatní mlčí nebo se zlobí, což je obvykle zástěrka strachu. Bojí se, že příchod miminka na svět ovlivní jejich životy, vztah či finance. Ať je to jakkoli, snažte se nebrat si nic, co protějšek během této diskuse řekne, příliš osobně. Myslete na to, že s něčím takovým nepočítal, musí nějakým způsobem ventilovat své pocity a potřebuje čas, aby se s informací srovnal. Pokud se potřebuje jít projít, dejte mu k tomu prostor. Až své emoce zpracuje, budete si moci promluvit o své nové realitě.

A co když to byl úlet?

Pochopitelně, že oddaný a dlouhodobý vztah je úplně něco jiného než jednorázová záležitost. Je v pořádku, pokud někomu, kdo s vámi strávil jednu noc, tak důležitou informaci neřeknete? Psychologové se shodují, že je vaší morální odpovědností osobě, se kterou jste zplodili potenciální dítě, něco takového nezatajovat. Koneckonců, je to polovina její DNA. Proberte, co bude dál a zda si miminko necháte. Jelikož tento proces může být extrémně obtížný, obraťte se na terapeuta, který může pomoci zhodnotit všechna pro a proti. 

Zdroje: (1) www.thehealthsite.com/pregnancy/how-often-you-should-have-sex-to-get-pregnant-746441/, názor autora - zbytek článku






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat