Nejčastější příčiny hádek mezi ploty

Chcete si v klidu posedět na terase, ale přes hlučné sousedy není slyšet vlastního slova. Anebo se vracíte domů, jenže ouha, nemáte kde zaparkovat, protože někdo ze sousedství si drze půjčil vaše místo. Kvůli čemu ještě mezi ploty vznikají hádky?

Kromě příbuzných si člověk nemůže vybrat ani sousedy. Jaká škoda! Žít v těsné blízkosti někoho, kdo dokáže dohnat k naprostému šílenství, není žádný med. Víte o tom své? Nejste v tom sami. Podle jisté americké studie (1) zažívá sousedské hádky zhruba třetina lidí. Kvůli čemu přesně? Na nejčastější příčiny těchto sporů si tento průzkum posvítil také. A možná vám budou hodně povědomé!

Karle, koukejte se ztišit!

Rozmazlené dítě, které otravně křičí i u běžné mluvy, což slyšíte i přes zavřená okna. Anebo nahlas hrající hudba, která se bohužel ozývá i v posvátném čase nočního klidu. Obojí je neklamnou známkou toho, že sousedi jsou venku. A co hůř – ani trochu si nepřipouští, že by vám snad jedno či druhé mělo nějak zásadně vadit. Kvůli hluku, jenž mnohdy přesahuje hranice snesitelnosti, se se sousedy běžně hádá přibližně 18 procent populace, jak prokázal výše zmíněný průzkum. Co dalšího je na seznamu?

Parkování? S tím je kříž

Miluj bližního svého? To si může říct asi jen ten, kdo bydlí na samotě. Ostatně, kolikrát vám soused zákeřně zabral parkovací místo, které je vyhrazeno jen a jen vám? Neoprávněné blokování parkovacích míst je druhým nejčastějším důvodem silného napětí a vede k 11 procentům sousedských konfrontací. 

I domácí mazlíčci jsou jablkem sváru

Vaši sousedé mají psa, pro kterého není překážkou ani plot. Že váš pozemek navštěvuje poměrně často, to bezpečně poznáte podle nevábně vonících hromádek a rezivějících tújí, které zvíře svou močí zalévá běžně. Přesně kvůli těmto věcem se do krve dohaduje se svými sousedy přibližně 9 procent osob. Jde-li o další příčiny, tak ty se týkají kamenů odlétajících od sekačky na trávu a údržby společného majetku, jako je třeba chodník.

Zdroj: www.facesmag.ca/the-top-5-reasons-that-neighbours-fight-according-to-a-survey/ - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat