Nepoctivé lidi poznáte podle do očí bijících vlastností

Někteří lidé lžou až nehorázně – a především lžou tak dobře, že není tak snadné je odhalit. Nepoctivého člověka poznáte podle těchto tří věcí.

Nečestnost a lhaní mohou mít různé příčiny. Někteří lidé jsou velmi nejistí a opravdu se neodvažují otevřeně mluvit o tom, co vlastně chtějí říct. Mohou se bát následků nebo jim chybí sebevědomí. Jiní lidé jsou ale záměrně nečestní, lžou ve svůj vlastní prospěch – a bez špatného svědomí. Jak takové lidi poznáte?

Jsou okouzlující

Nečestní lidé často přesně vědí, co potřebují říct, aby je okolí vnímalo přesně tím způsobem, který chtějí. Jsou dobří ve vyjadřování a občas hodí kompliment, aby odvrátili pozornost od své lži (nebo alespoň své interpretace pravdy). Proto může pomoci člověka pozorně pozorovat a skutečně mu naslouchat: Jak balí své výroky? Usmívá se nepřirozeně? Lichotí tomu druhému hodně?

Jsou manipulativní

Někteří lidé toto okouzlující chování dovádějí do extrému a jsou přímo manipulativní. Dávají druhému pocit, že je vinen za situaci, kterou skutečně nezpůsobil. Dělají to tak, že používají taktiku gaslighting, aby přiměli ostatní, aby uvěřili, že oni jsou problémem.

Mohou to být maličkosti, jako je zpoždění: "Ale vždyť jsme přece říkali, že se sejdeme až v 15.00 a ne ve 14.30." Nebo dávají druhému pocit, že reaguje přehnaně: "Opravdu to není tak hrozné, vždycky z komára uděláš velblouda. S tebou je to opravdu těžké." Chytře tak odvádějí pozornost od vlastní nepoctivosti a zajišťují si převahu v každé situaci.

Neumějí se omluvit

Ti, kteří bývají nepoctiví, mají často také potíže s přiznáním chyby. Pro takové lidi je omluva téměř nemožná. Dávají přednost lhaní, aby zachovali svou první lež. A když se jim podaří říct „Omlouvám se“, často je rychle následováno „ale“. "Omlouvám se za hlasitost, ale opravdu jsi mě vyprovokoval" nebo "Omlouvám se, ale udělal jsem to jen proto, že jsi to řekl." Hlavní je, že jakoukoli vinu přesouvají na druhé – a to i lží.

Jak nejlépe jednat s nepoctivými lidmi

Pokud máte pocit, že váš protějšek okamžitě naskakuje do obranné pozice a je velmi nejistý, můžete si s ním o tom zkusit promluvit. Pokud se vám však zdá, že daná osoba lže velmi vypočítavě, aby získala výhodu, může mít smysl zamyslet se nad tím, zda je pro vás taková osoba ve vašem životě skutečně dobrá.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat