Než partnerovi prolistujete mobil, zvažte hned několik věcí

10.10.2023 | Vztahy

Už zase partnerovi přišla nějaká zpráva, ze které nemáte dobrý pocit. Píše mu kamarádka? Milenka? Ještě než zatoužíte zjistit, jak se věci mají, ujistěte se, zda je lustrování jeho mobilu dobrý nápad.

Mobilní telefony se staly důležitou součástí našeho každodenního života. Tato digitální zařízení významně změnila způsob, jakým žijeme, od naší sociální interakce po nákupní příležitosti. Uvedené chytré věcičky ovšem vyvolávají problémy s důvěrou mezi partnery, narušují komunikaci a jsou spojeny se žárlivostí.

Nevím, ale chci vědět!

Nepřítel s dobíjecím kabelem je jeden z největších narušitelů současných vztahů. „Co já vím, s kým si manžel píše, když si mobil maximálně zabezpečil? Leze mi to na nervy. Bere si ho s sebou úplně všude a pokoj nedá ani u televize, když se společně díváme na film,“ stěžuje si čtyřicetiletá Kristýna s tím, že se její muž v poslední době chová divně.

„Začal cvičit, zdravě jíst, navíc mu každé ráno i večer pípne nějaké upozornění, které si v rychlosti přečte, ale ihned mobil zablokuje. Nemám šanci se do jeho telefonu dostat, ale tak moc bych si to přála,“ dodává Kristýna, která ovšem není jediná.

Z dat virtuálního operátora Sazka Mobil vyplynulo, že celých 41 % žen partnerův telefon alespoň někdy kontroluje. To samé dělá 19 % mužů (1). Pokud i vy někdy čelíte nutkání nabourat soukromí svého protějšku (bez jeho vědomí), zvažte tyto věci.

Zachovejte chladnou hlavu

Dvojsmysly, flirtování, záhadné domlouvání schůzek, odepisování v pozdních večerních hodinách… Stát se může cokoli, proto se připravte, že kde je otázka, tam je i odpověď. Informace, které objevíte, se vám nemusí líbit.

Ať se dozvíte cokoli, dopředu počítejte s tím, že co je v mobilu, by v něm taky mělo zůstat – aspoň po nějakou dobu. Jakmile na partnera afektovaně a nepromyšleně uhodíte s tím, co má tahle a tamta zpráva od X a Y znamenat, můžete ho rozčílit nebo přimět, aby byl vůči svému telefonu opatrnější.

Dopředu projděte všechny možné scénáře

Vězte, že vaše zjištění mohou potenciálně poškodit váš vztah. Možná, že se začnete užírat něčím, co třeba ani nebylo tak myšleno, změníte svůj postoj k někomu, koho milujete – a přestanete pro něj dělat věci, které doteď byly přirozené. Jste připraveni na něco takového?

Vyhněte se konfrontačním kontaktům

Je to telefon vašeho partnera, ne váš, takže pokud zaznamenáte některé konverzace, jež jsou podle vás za hranou, přestaňte je číst. Jakmile budete odpovídat za partnera, situaci vyhrotíte o to víc. V případě, že své emoce obecně nedokážete udržet pod kontrolou, bude lepší se partnerova mobilu nedotýkat. Dává-li vám partner důvody k pochybnostem, je čas si sednout a upřímně si promluvit. Podle psychologů a koučů partnerských vztahů je to ta nejlepší politika.

Zdroje: (1) www.mobinfo.cz/41-zen-pravidelne-kontroluje-partnerum-mobil/, dotazované osoby, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat