Nevěru spouští šestice pádných důvodů

30.11.2023 | Vztahy

„Jak mi to mohl udělat? Už toho nevěrníka nechci ani vidět! Nebo mu mám odpustit?“ Tak záleží na jeho motivu, vina může dopadat na obě strany. Koneckonců, důvodů, proč jsou si lidé nevěrní, existuje hned šest.

Leckoho pálí dobré bydlo. Proto americká psychoterapeutka Jenn Mann zveřejnila seznam šesti nejčastějších důvodů, proč jsou si lidé nevěrní. Čerpala přitom ze svých vlastních klinických zkušeností.

1. Nedostatek emočního spojení

Důvodem číslo jedna, proč lidé podvádějí, je nedostatek spojení ve vztahu. Většina lidí si neuvědomuje, jak důležité je vytváření a udržování pouta mezi partnery. To je alfou a omegou lásky. Vždy budou existovat pokušení, ale když se pár cítí propojený, rizika „zakázaných poměrů“ výrazně klesají.

2. Nedostatek intimity

Jakmile odpadne prvotní sexuální vzrušení, většina párů si začne stěžovat na svůj intimní život. „Jéje, už to není jako dřív, nuda!“ Aby byl sex v průběhu času skvělý, měli byste být ochotní se učit a růst, pracovat na nových technikách a zážitcích. A taky si občas sehnat hlídání pro děti.

3. Špatné hranice s lidmi mimo vztah

„Příchozí střely“ jsou hrozby, obvykle z vnějších zdrojů, které vztah ohrožují. Tyto hrozby přicházejí v mnoha různých podobách. Jsou to paličatí tchánové, kteří ve vašem domě žijí dlouhé měsíce a nutí vzdát se soukromí. Je to ta příliš výstřední osoba v práci, jíž je jedno, že jste ve vztahu, nebo bývalý, který se vás neustále snaží svést. Je na vás, abyste si stanovili hranice s lidmi, kteří vaše partnerství nerespektují. Už včera bylo pozdě!

4. Nekonstruktivní hádky

Konflikt ve vztahu je nevyhnutelný. To, jak je tento konflikt řešen, však často rozhoduje o tom, jak velká bude škoda. Cílem je naučit se rozpoznávat tyto emočně vypjaté okamžiky a mít svoji impulzivitu pod kontrolou.

5. Nestanovená pravidla

Nedělejte si žádné domněnky o stavu vašeho vztahu, aniž byste měli jasno, co je dovoleno a co ne. Ujistěte se, že podvádění oba definujete stejně a máte o něm podobné mínění.

6. Sexuální závislost

Lidé, kteří bojují se závislostí na sexu, tedy vykazují sexuálně nutkavé chování, porušují svou vlastní morálku, jdou proti hodnotám vztahu a abnormálně riskují. Jako závisláci mají patologický vztah se svou vybranou drogou, jež je v tomto případě sex. Být s někým, kdo bojuje se závislostí na sexu, a nechce s tím vůbec nic dělat, je velmi toxické a obtížné.

Zdroje: www.doctorjenn.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat