Společnou sprchou ušetříte a prohloubíte intimitu

22.11.2023 | Vztahy

Proč neudělat z každodenní monotónní práce zábavu a zároveň se nespojit s tím, na kom vám záleží? Stejně jako společné vaření, tak i sprchování ve dvou párům pomáhá s láskou. Navíc šetří peníze!

Vodné a stočné zdražilo průměrně o 22 % a nejen kvůli tomu jsou lidé nervózní, roztěkaní a v křeči. Dobrých zpráv je v poslední době čím dál méně, ať už se to týká inflace, válek nebo partnerských vztahů. Naštěstí je tu jeden trik, který ušetří peníze a zároveň podporuje stabilitu partnerství. Sprchujte se společně, má to tyhle výhody!

Posiluje intimitu

Proč se páry zavírají do koupelen? Za prvé, užívají si samoty bez dětí a povinností, za druhé to oběma partnerům umožňuje otevřeně sdílet intimní chvíle a tím podporovat emocionální pouto. Ostatně, sprchování je velmi soukromý akt, který nesdílíte jen tak s kdekým. Nebo si snad umíte představit, že do koupelny pozvete třeba šéfa?

Zvyšuje smyslnost

Měkké polibky, něžná objetí a laskání vám poskytnou větší potěšení, když se společně sprchujete. Ve skutečnosti to může být ten nejsmyslnější zážitek z celého vašeho dne, což je jedna z největších výhod společné „koupele“.

Působí relaxačně

Není to pro vás příjemné a uvolňující, když vám někdo masíruje pokožku hlavy šamponem? Berte to jako osobní terapii. Navíc platí, že když se páry společně sprchují, přivyknou si na těla toho druhého, takže si snadno všimnou změn, jako jsou skvrny či neobvyklé výrůstky. To vypadá jako včasná zdravotní diagnóza!

Podporuje produkci dopaminu

Dopamin je známý jako „hormon štěstí“. Spouští se vždy, když zažijeme něco dobrého nebo příjemného. Většina lidí přitom udává, že zažívá milé pocity právě pod proudem vody. Aby ne. Pára a teplá voda ve sprše podporují uvolněný stav mysli, který může stimulovat kreativitu a otevírat dveře novým myšlenkám. A jelikož ve dvou se to lépe táhne, proč k tomu nepřizvat drahou polovičku? Během sprchování sdílejte nové nápady a přehodnoťte své budoucí cíle – bez zbytečného stresu.

Pro podporu účinku můžete na dno „sprcháče“ nakapat trochu esenciálního oleje. Kupříkladu cedrové dřevo je známé svou teplou dřevitou vůní, která vytváří uklidňující prostředí. Vhodná je levandule či jakýkoli jiný olej, na který zrovna dostanete náladu.

Zdroje: www.cleverfybeauty.com/blogs/shower-steamers/why-is-showering-together-a-great-idea-top-five-reasons






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat