Blíží se rizikové období vánočních rozchodů

Už pomalu cítíte tu opojnou vůni vánočních perníčků? Pozor, ve vzduchu může být cítit i rozchod. Prosinec je pro partnerské vztahy něco jako křest ohněm.

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé! Advent i blížící se svátky, které mají být vůbec ty nejhezčí z celého roku, každý prožívá po svém. Někdo v poklidu, jinému se vztah otřásá v základech!

Nejtěžší etapa lásky je tu

Není to jen o třpytu, dárcích, kouzelné atmosféře a dobrém jídle. Ale kéž by to tak bylo. Jak informuje britský deník Daily mail (1), prosinec je rizikovým obdobím rozchodů a milostných rozkolů. Odkazuje se při tom na průzkum jisté internetové aplikace, do něhož bylo zahrnuto celkem 1600 jejích aktivních uživatelů. A ti ve svých výpovědích nešetřili upřímností. Většina se jich shodla v tom, že mají hrůzu z rodinných vánočních setkání!

Mami a tati, my jsme spolu!

„Kombinace stresu a toho, že o Vánocích navštívíte rodinu, které představíte pro ni ne tak úplně dokonalého partnera, je perfektní recept na rozchod,“ potvrzuje i americký expert na vztahy a seznamování Mark Rosenfeld (2). Ono to v podstatě jasně vyplývá i z výše uvedeného výzkumu, v němž se 71 procent žen a 56 procent mužů vyslovilo z toho, že by svou polovičku raději opustili ještě před Ježíškem, než aby si domů přivedli někoho, koho příbuzní zaručeně zkritizují. Miluj bližního svého? Tak to tady asi neplatí a rozhodně není vyslyšeno. Frekvence prosincových rozchodů se ale zvyšuje ještě z jiného důvodu.

Konec roku, nový start?

Když něco končí, musí začít něco nového. A právě toto myšlenkové bilancování, podpořené Silvestrem a všemožnými předsevzetími, hraje v nynějších partnerských karambolech velkou roli. „Měsíc prosinec je obdobím hlubokého zamyšlení a zbavování se věcí, které člověku zcela nevyhovují. Není to špatné, protože ukončení stávajícího nefunkčního vztahu dává prostor pro setkáním s tím pravým, nebo tou pravou,“ uzavírá jmenovaný poradce Mark Rosenfeld.

Zdroje: (1) www.dailymail.co.uk/femail/article-5083799/Christmas-worst-time-break-ups-failed-romance.html, (2) www.news.com.au/lifestyle/relationships/dating/according-to-new-research-this-is-the-peak-time-to-break-up-with-your-partner/news-story/cd988bc8f58d4e32ce9c58854b191358






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat