Blíží se rizikové období vánočních rozchodů

Už pomalu cítíte tu opojnou vůni vánočních perníčků? Pozor, ve vzduchu může být cítit i rozchod. Prosinec je pro partnerské vztahy něco jako křest ohněm.

Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejme přátelé! Advent i blížící se svátky, které mají být vůbec ty nejhezčí z celého roku, každý prožívá po svém. Někdo v poklidu, jinému se vztah otřásá v základech!

Nejtěžší etapa lásky je tu

Není to jen o třpytu, dárcích, kouzelné atmosféře a dobrém jídle. Ale kéž by to tak bylo. Jak informuje britský deník Daily mail (1), prosinec je rizikovým obdobím rozchodů a milostných rozkolů. Odkazuje se při tom na průzkum jisté internetové aplikace, do něhož bylo zahrnuto celkem 1600 jejích aktivních uživatelů. A ti ve svých výpovědích nešetřili upřímností. Většina se jich shodla v tom, že mají hrůzu z rodinných vánočních setkání!

Mami a tati, my jsme spolu!

„Kombinace stresu a toho, že o Vánocích navštívíte rodinu, které představíte pro ni ne tak úplně dokonalého partnera, je perfektní recept na rozchod,“ potvrzuje i americký expert na vztahy a seznamování Mark Rosenfeld (2). Ono to v podstatě jasně vyplývá i z výše uvedeného výzkumu, v němž se 71 procent žen a 56 procent mužů vyslovilo z toho, že by svou polovičku raději opustili ještě před Ježíškem, než aby si domů přivedli někoho, koho příbuzní zaručeně zkritizují. Miluj bližního svého? Tak to tady asi neplatí a rozhodně není vyslyšeno. Frekvence prosincových rozchodů se ale zvyšuje ještě z jiného důvodu.

Konec roku, nový start?

Když něco končí, musí začít něco nového. A právě toto myšlenkové bilancování, podpořené Silvestrem a všemožnými předsevzetími, hraje v nynějších partnerských karambolech velkou roli. „Měsíc prosinec je obdobím hlubokého zamyšlení a zbavování se věcí, které člověku zcela nevyhovují. Není to špatné, protože ukončení stávajícího nefunkčního vztahu dává prostor pro setkáním s tím pravým, nebo tou pravou,“ uzavírá jmenovaný poradce Mark Rosenfeld.

Zdroje: (1) www.dailymail.co.uk/femail/article-5083799/Christmas-worst-time-break-ups-failed-romance.html, (2) www.news.com.au/lifestyle/relationships/dating/according-to-new-research-this-is-the-peak-time-to-break-up-with-your-partner/news-story/cd988bc8f58d4e32ce9c58854b191358






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat