Manželské páry se líbají čím dál méně

30.12.2023 | Vztahy

Manželstvím sexuální život nekončí, i když to tak někdy vypadá. Tyhle šokující statistiky odhalily, že sezdaným párům chybí doteky i líbání!

Hádejte, co se stane, když si někoho vezmete? Pravděpodobně si začnete stěžovat, že se z vašeho vztahu vytratily něžnosti, na což upozornila anketa britské seznamky Illicit Encounters (1), která se zabývá navazováním vztahů ženatých a vdaných jedinců. Podle jejích zjištění se líbání jakožto projev romantické nebo sexuální náklonnosti mezi lidmi, jež je praktikou starou nejméně 4 500 let, vytrácí.

Špatný polibek: Jak asi vypadá?

Z průzkumu (1), kterého se zúčastnilo 1 400 právoplatně sezdaných lidí, vyplynulo, že se 63 % manželských párů nelíbá, přičemž 41 % z nich ve vztahu nevydrží déle než 6 měsíců. Studie se také zabývala tím, jak vlastně takový dobrý nebo špatný polibek vypadá. Údajně hodně záleží na tempu líbání, takže pokud na věc nejdete rychle, stížností se pravděpodobně nedočkáte.

Líbání jako na Titaniku

51 % respondentů souhlasí s tím, že pomalé líbání je faktorem číslo jedna v uspokojivém zážitku. Možná, že inspirací pro toto tvrzení jsou i filmové trháky. Vždyť kdo by neznal legendární scénu vzhůru nohama ve Spider-Manovi, kdy Peter Parker oslnil Mary Jane, či ikonický, „líný“ polibek na přídi Titaniku (1997). Druhým nejdůležitějším faktorem dobrého polibku jsou velké rty (23 %) následované určitou aktivitou jazyka (14 %). Poslední a neméně klíčovou věcí, kterou respondenti uvedli, je oční kontakt (9 %). Ono ale obvykle stačí důkladně si vyčistit zuby.

Nesnáším zbytky jídla v mezizubních prostorách

„Když jazykem rejdíte v puse někoho jiného, rozhodně v nich nechcete najít zbytky jídla od večeře,“ krčí rameny osmatřicetiletá Karolína, pro kterou je svěží dech stejně důležitý jako celá ústní hygiena. „Pakliže něco z toho odvádí vaši pozornost, nikdy vás líbání nevtáhne do hry tak, že zapomenete na svět kolem sebe,“ dodává zmíněná produkční.

Škádlení je příjemné

Než se tedy vrhnete na partnerova ústa, jemně je okusujte a škádlete, vystupňujete tak vzrušení. Jakékoli rychlé akce jsou nepříjemné, navíc silné kousnutí přispívá k otokům a poranění rtů, se kterým si ovšem ve většině případů poradí studené obklady. Ale i ty jsou na sníženou frekvenci líbání v manželství krátké…

Zdroje: (1) www.illicitencounterspress.wordpress.com/2022/07/06/like-kissing-dont-get-married-63-of-married-couples-havent-snogged-in-the-last-3-months/, názor autora – zbytek článku






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat