Zabijáci vztahů podle mužů

Partnerské vztahy potřebují trpělivost, ochotu ke kompromisům, upřímnost a dobrou komunikaci. Pokud spolu otevřeně a upřímně nekomunikujeme, může to mít negativní dopad na vztah, a dokonce ho ohrozit. Ale to není to jediné, co může vést ke konci lásky. Zjistěte, jaké další velké zabijáky vztahů pro muže existují!

Najít vhodného partnera může být obtížné, ale stejně tak udržet si zdravý a dlouhodobý vztah. Mnoho z nás má v hlavě určité představy a očekávání, které ten druhý musí mít a vztah vyžaduje práci pro nás oba – hodně práce. 

Aby to fungovalo, musejí se dva lidé nejen potkat ve správný čas, ale také musejí být ochotni investovat – do pocitů i času. Jakmile skončí první fáze zamilovanosti, přichází každodenní život. Pak se ukáže, jak dobře se dva k sobě hodí. A tehdy mnohdy dochází na lámání chleba. Co považují muži za pádný důvod ukončit vztah?

Touha ovládat ho

Důvěra je také důležitým pilířem ve vztahu. Pokud partnerovi nevěříte, měla byste se sama sebe zeptat proč. Souvisí to nějak s vámi a například s vaším sebevědomím, nebo to má nějaký konkrétní důvod? Pokud neustále potřebujete vědět, kde je, tajně mu kontrolovat mobil nebo ho sledovat, je to zdvižený prst! Přílišným dozorem můžete partnera připravit o prostor a on se začne rychle cítit pod tlakem. A pod tlakem žádný muž nechce zůstat dlouho.

Nedostatek uznání

Žádné díky, žádná milá slova a žádné milé činy? Pokud se muži necítí docenění, dříve nebo později pochopitelně odejdou. Koneckonců, všichni toužíme po uznání od našich bližních. To, že jste ve svém životě našla skvělého partnera, který se snaží a miluje vás, je něco výjimečného. Vždy si to uvědomujte a projevujte své uznání, například komplimenty, poděkováním nebo jinými laskavými gesty. 

Nedostatek intimity

Pro většinu lidí je sex důležitým tématem vztahu. Jde o to, cítit se chtěný, žít své vlastní fantazie a cítit k druhému člověku zvláštní blízkost. Každodenní život a zejména rutiny vztahu neprospívají. Je zcela normální, že sex se v určitém okamžiku stává méně častým a ochota experimentovat klesá. Neměli byste to ale vzdávat úplně. Udělejte si proto čas na svého partnera a nezapomínejte i na vášeň.  

Přílišná kritika

Jen nadáváte a stěžujete si? To není dobrý nápad! Nikdo nemá rád, když o sobě neustále slyší negativní věci. Pokud začnete na svém manželovi kritizovat každou maličkost, měla byste se nad svým chováním zamyslet a zeptat se sama sebe, co to způsobuje. Jste ve vztahu stále šťastní? Milujete ho pořád? Je pro vás opravdu ten pravý? Musíte skoncovat s kritikou nebo vztahem. Jinak budete oba nešťastní.  

Žádný humor

Muži, kteří se se svou partnerkou nemůžou zasmát, jsou nespokojení. Humor přispívá k posílení intimního pouta. Pokud ve vašem vztahu není moc k smíchu, chybí pocit legrace a lehkosti. Váš partner je víc než jen váš partner a milenec, měla byste na něj myslet i jako na svého nejlepšího přítele. 

Nevěra

Podvádění je stále jedním z hlavních důvodů, proč se muži rozcházejí. Zraňuje jejich ego a ničí veškerou důvěru. I kdyby se to stalo jen jednou, vyspat se s jinou osobou může hodně zničit. Opravdu to chcete riskovat? Jen výjimečně se partneři znovu sblíží a podaří se jim zachránit vztah natolik, že si opět důvěřují a jsou spolu šťastní. Mohla byste vy odpustit takové pochybení?  

Neustálé hádky

Hádky jsou součástí vztahu stejně jako cokoli jiného. Je zcela přirozené, že se nemusíte vždy shodnout. Lidé jsou individuální bytosti s individuálními charakterovými rysy a touhami. Navíc nikdo není dokonalý. Pokud se vám však argumenty vymknou z rukou a vy vždy najdete důvod, proč ho obviňovat nebo s ním nesouhlasit, je to toxické. Z dlouhodobého hlediska se to pro něj stane psychickou zátěží, díky které bude nešťastný – a nakonec vás opustí.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat