Pravidlo přitažlivosti protikladů

Proč se protiklady přitahují? Takovou otázku jste si možná položili, pokud jste zjistili, že vás to táhne k někomu úplně jinému, než jste vy. Realita je ale taková, že i když nás někdy přitahují lidé, kteří se od nás výrazně liší, pevné vztahy bývají postaveny na sdílených podobnostech.

Mýtus, že se protiklady přitahují, naznačuje, že podobně jako magnety nás přitahuje náš polárními protiklady. Docházíme k mylnému závěru, že vzájemně se doplňující osobnosti přispívají k lepším, silnějším a zdravějším vztahům. Je to ale pravda?

Proč nás přitahují protiklady

Protiklady se mohou zpočátku přitahovat, protože ten druhý se zdá nový a vzrušující. Možná je objektem vaší pozornosti medailově oceněný profesionální snowboardista a vy jste účetní. Nebo možná ta osoba, která vstoupila do konferenční místnosti, představuje něco zakázaného. Může pocházet z jiné třídy, rasy nebo socioekonomického prostředí, které se liší od typu partnera, se kterým vaše rodina například očekává, že budete.

Silná sexuální touha sama o sobě může být zdravá. Může také udržovat plameny vášně rozdmýchané v dlouhodobém vztahu. Ale chtíč bez emocí, intimity a společných rysů nevede ke zdravému dlouhodobému vztahu. V počátečních fázích se rozdíly mohou zdát stále zajímavé. To proto, že se rozdíly zatím neukázaly jako překážky ve vztahu.

Výhody a nevýhody randění s vaším protikladem

Jistě, existují výhody ve vztahu s někým, kdo je vaším opakem. Například lidé, kteří bývají nervóznější se mohou uklidnit a cítit se méně pod tlakem, když se vrátí domů k partnerům s uvolněnějšími rysy.

Bez podobností to ale vypadá, že se partnerství rozpadá. Předpokládejme například, že jedna osoba ve vztahu je ambiciózní a má určité životní cíle a druhá osoba je svobodomyslná a nemá stejné hodnoty. V takovém případě vztah pravděpodobně nebude dlouhodobě fungovat.

Partneři, kteří jsou proti vám v určitých aspektech, jako je jejich vkus na hudbu nebo oblíbená jídla, mohou vztah určitě zlepšit. A krátkodobě mohou ve vztazích fungovat protiklady. Jen mějte na paměti, že pokud partneři nejsou v souladu s mnoha důležitými aspekty vztahu, nemusí to vydržet.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat