Většina manželství se rozpadá po osmi letech

V numerologii číslo osm symbolizuje nový začátek. Když jde o rozvody, tak to vážně sedí! Po osmi letech takto první manželství skutečně končívají. Jak si stojí ty druhé a třetí? A proč rozvedení muži umírají mnohem dříve?

Co nevidět začne svatební sezona a s obřady se opět roztrhne pytel. Mimochodem, ročně se jich v Čechách uspořádá něco kolem 50 tisíc (1), což opravdu není málo. Pak ty rozvodové statistiky nemají být tak pestré!

Osm let a dost?

Že polovina uzavřených manželství končí rozvodem, to je všeobecně známý fakt. Kdy k němu dochází? Průměrně po osmi letech (2), ale pozor, platí to jen v případě prvního sňatku. Ten druhý a třetí totiž selhává mnohem dříve. Běžným vysvětlením neúspěchu jsou stále otevřené duševní rány po předešlém karambolu, náchylnost k opakovaní minulých chyb a rostoucí nezávislost mezi pohlavími (3). Tedy alespoň tak to vidí odborníci. Ti přece vědí vždycky všechno nejlíp! Jen tak pro zajímavost – svatbu si po rozvodu rádo zopakuje 64 procent mužů a 52 procent žen. Proto 40 procent nových manželství zahrnuje partnera, který už má se svatebními veselicemi více či méně bohaté zkušenosti. A stejně tak s rozvodovým vypořádáním.

Půlku domu ti nedám!

Bezmála 54 procent žadatelů o oficiální ukončení svazku vlastní nemovitost, ve které bydlí. To manželské vyrovnání značně komplikuje. Nájemníci a podnájemníci to v tomto směru mají pochopitelně snazší, protože „kde nic není, to ani smrt nebere“. Na lepší časy se neblýská ani potom, co si dvojice jmění rozdělí.

Změna stavu jako předzvěst kratšího života

Rozvod má mnohem delší a větší následky, než by si kdekdo pomyslel. Jedním z nich je zvýšené riziko předčasného úmrtí. Tato hrozba se statisticky více dotýká mužů. Dle poznatků jisté studie (4) zveřejněné v akademickém magazínu Annals of Behavioral Medicineje je to proto, že příslušníci silnějšího pohlaví pak více kouří a přestávají být fyzicky aktivní.

Zdroje: (1) www.czso.cz/csu/czso/svateb-pribyva, (2) www.forbes.com/advisor/legal/divorce/divorce-statistics/#sources_section, (3) www.psychologytoday.com/intl/blog/the-intelligent-divorce/201202/the-high-failure-rate-of-second-and-third-marriages, (4) www.academic.oup.com/abm/article/53/3/255/5001545






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat