Vlastnosti typické pro nenapravitelné nevěrníky

Nevěra je častým důvodem rozchodů – zvláště pokud k ní dochází často. Zda k tomu dojde, můžeme zjistit při pohledu na tři rysy. 

Podvádění je závažné porušení důvěry, které může být velmi zraňující. Každý se musí rozhodnout sám, jak se s takovými přešlapy ve vztahu vypořádá. Obvykle vyvstává otázka: Odpustím, nebo se rozejdu? A co když se to bude opakovat? Že nepůjde jen o jednorázový přešlap a váš partner má nevěru jako sport lze poznat. 

Minulé zkušenosti

Pokud rodinný život nebyl v dětství vždy hladký a docházelo k traumatickým zážitkům a/nebo častým ztrátám, může to ovlivnit chování ve vztahu. Lidé, kteří si prošli špatnými věcmi, často hledají vnější podporu. A to bohužel nejen ve formě pozitivní zpětné vazby či komplimentů, ale i ve formě afér. Nízké sebevědomí se zlepšuje, protože člověk dostává „potvrzení“ o své úžasnosti. 

Mimochodem: Pokud podváděli rodiče, je pravděpodobné, že nevěrné bude jednou i jejich dítě.   

Strach ze závazku a ztráty

Pokud váš partner není rád sám, je to také potenciální známkou „sériového nevěrníka“. Pokud se lidé bojí opuštění a osamělosti, je pravděpodobnější, že budou podvádět. A má to jasný důvod. Nevěrný partner se necítí tak osamělý díky třetí osobě, se kterou podvádí. Tuto vlastnost poznáte, když se váš partner ve vztahu chová odtažitě a nerad mluví o svých pocitech – snaží se udržet nad sebou a svými pocity kontrolu. 

Impulzivita místo reflexe 

Třetí typickou vlastností „sportovních nevěrníků“ je impulzivita. Snadno se rozruší a jednají, aniž by přemýšleli nebo zpochybňovali své chování. Vždy hledají vzrušení a adrenalinové zážitky – třeba v tajném románku. I zde často platí, že sebevědomí není nijak zvlášť vysoké a hledají tak potvrzení.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat