Vlastnosti typické pro nenapravitelné nevěrníky

Nevěra je častým důvodem rozchodů – zvláště pokud k ní dochází často. Zda k tomu dojde, můžeme zjistit při pohledu na tři rysy. 

Podvádění je závažné porušení důvěry, které může být velmi zraňující. Každý se musí rozhodnout sám, jak se s takovými přešlapy ve vztahu vypořádá. Obvykle vyvstává otázka: Odpustím, nebo se rozejdu? A co když se to bude opakovat? Že nepůjde jen o jednorázový přešlap a váš partner má nevěru jako sport lze poznat. 

Minulé zkušenosti

Pokud rodinný život nebyl v dětství vždy hladký a docházelo k traumatickým zážitkům a/nebo častým ztrátám, může to ovlivnit chování ve vztahu. Lidé, kteří si prošli špatnými věcmi, často hledají vnější podporu. A to bohužel nejen ve formě pozitivní zpětné vazby či komplimentů, ale i ve formě afér. Nízké sebevědomí se zlepšuje, protože člověk dostává „potvrzení“ o své úžasnosti. 

Mimochodem: Pokud podváděli rodiče, je pravděpodobné, že nevěrné bude jednou i jejich dítě.   

Strach ze závazku a ztráty

Pokud váš partner není rád sám, je to také potenciální známkou „sériového nevěrníka“. Pokud se lidé bojí opuštění a osamělosti, je pravděpodobnější, že budou podvádět. A má to jasný důvod. Nevěrný partner se necítí tak osamělý díky třetí osobě, se kterou podvádí. Tuto vlastnost poznáte, když se váš partner ve vztahu chová odtažitě a nerad mluví o svých pocitech – snaží se udržet nad sebou a svými pocity kontrolu. 

Impulzivita místo reflexe 

Třetí typickou vlastností „sportovních nevěrníků“ je impulzivita. Snadno se rozruší a jednají, aniž by přemýšleli nebo zpochybňovali své chování. Vždy hledají vzrušení a adrenalinové zážitky – třeba v tajném románku. I zde často platí, že sebevědomí není nijak zvlášť vysoké a hledají tak potvrzení.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

5 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:54
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat