Nevěra jako koření dlouhodobého nudného vztahu

Opravdu se dlouhodobý vztah bez nevěry neobejde?

Stručně řečeno: většina ji neplánuje, přesto je součástí mnoha párů. Musí snad být nevěra nedílnou součástí dlouhodobých vztahů?

Znáte ten vtip – každý byl někdy nevěrný, jen to ten druhý neví. Nevěra je zkrátka součástí našich životů. A stát se to může každému, dokonce i takzvaným expertům na vztahy. Nevěra je docela banální věc. Ne tedy v bolestném a důvěru ničícím účinku, který mají na podváděnou osobu. Ale protože je nesmysl předpokládat, že v dobrém vztahu bychom nikdy neměli sexuální touhy, které by nebyly zaměřeny i na případné další sexuální partnery. Ne každá aféra je výrazem hluboké krize. 

Bez nevěry to nejde?

Příliš mnoho alkoholu, vzrušující příležitostná známost na nudné služební cestě, příliš mnoho porna, touha dělat zakázané věci nebo představa, že se musíte osvobodit od sexuálního stereotypu – to vše může svádět k poměru. Ale kontrolujeme svá rozhodnutí a nejsme obětí svých potřeb. Pokud už k nevěře dojde, je to buď proto, že toužíme po jejích silných krátkodobých účinků. Nebo proto, že jsme se citově obrátili k někomu jinému.

Nedostatek, který ve vztahu zažíváme, si často kompenzujeme aférou nebo románkem. Aférka prozradí spíše něco o obtížném, nebo neuspokojivém vztahu než o délce společného života. Pokud si myslíte, že k dlouhodobým vztahům nevěra neodmyslitelně patří, pak je to proto, že předpokládáte, že sex se stejným partnerem začne být časem nuda, a bude ho proto čím dál méně. A že nevěry jsou především o sexu.

Samozřejmě jde i o sex

Ale ve skutečnosti, když máme poměr, často hledáme blízkost někoho jiného. Podvědomě podvádíme, abychom oživili části našeho ega. Ale to nakonec nesouvisí ani tak s lety, které má náš vztah za sebou, než s tím, jak žijeme své životy.

Potřebuje tedy každý dlouhý vztah nevěru? Je to nevyhnutelné? To určitě ne. Ale často je to bolestná cesta, kterou se (dlouhodobý) vztah ubírá, aby znovu získal ztracené anebo uspokojivé vzájemné citové pouto. Protože abychom se mohli vypořádat s nevěrou, musíme si k sobě znovu najít cestu a otevřít se. Musíme – a to je ta šance – vstoupit do nového vzájemného vztahu.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat