I čtyřicátníci se chovají jako teenageři: Vášnivé vztahy a sex na jednu noc!

11.04.2014 | Vztahy

Rozvedení čtyřicátníci se začínají chovat stále častěji jako teenageři. Britští sociologové tvrdí, že na Západě stále přibývá těch, kteří se chovají nezrale jako náctiletá mládež a užívají si krátkodobé vášnivé vztahy bez závazků. Podobného emocionálně nezralého chování se přitom dopouštějí i ročníky mající daleko po třicítce, které se však mnohdy vrhají s nově poznaným protějškem do manželství. A končí to pak špatně.

Podle odborníků za to může zřejmě internetové seznamování a moderní aplikace, s jejichž pomocí lidé vyhledávají snadno a rychle protějšky. S nimi si užívají krátkodobé vztahy, jakmile se ale vyskytne sebemenší problém, vztah ukončují. Bohužel starší ročníky jsou ještě dost tradiční a s novou láskou se hned chtějí brát. Takže u těchto ročníků také neklesá rozvodovost.

Analýza rozvodovosti z posledních let ve Velké Británii to dokazuje. Celkově z ní lze vyčíst, že v této zemi slabě ubývá rozvodů, vztahy, které se rozhodnou pro oficiální státem pověřené manželství, jsou tedy trvanlivější. Ubývá také mírně rozvodů po dvou letech, ovšem netýká se to věkové skupiny kolem pětačtyřiceti let věku. Tam naopak rozvodů do dvou let od svatby neubývá. A psychologové prý vědí, proč tomu tak je.

Máme tu spoustu lidí, kteří se vyprostí z dlouhodobého manželství, aby se mohli rychle znova vrhnout do dalšího, a dělají to opravdu velmi rychle. Nemůžu se zbavit tušení, že tato rychlá seznámení usnadňuje internet. Internetové randění se stalo velmi přijatelnou formou, jak starší lidé mohou potkat někoho nového. A mnoho z nich se rychle seznámí a hned vrhá do druhého manželství, ale brzy zjišťuje, že to byla chyba,“ tvrdí psycholožka Voula Grand v rozhovoru pro britský deník Telegraph.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat