AFRODIZIAKÁLNÍ menu na svatého Valentýna: Troufnete si?!

12.02.2015 | Vztahy

Už příští týden si budou miliony lidí na celém světě připomínat středověký křesťanský svátek svatého Valentýna, který vychází z antického a pohanského festivalu Lupercalia. Budou si vyznávat lásku a věrnost ve vztahu. A budou se také oddávat lásce tělesné, kterou Lupercalia původně oslavovala. Pomoci k tomu jim má menu londýnského restauratéra, který vybral nejlepší potraviny zaručeně posilující libido a potenci.

Georgi Yaneff, šéfkuchař londýnské DSTRKT restaurace, z deseti potravin vyrobil šestichodové menu.

K přípravě používá čokoládu, červené víno, ústřice, šlehačku, chřest, avokádo, zmrzlinu, chilli, lososa a banány.

Předkrm tvoří ústřice se šampaňským, které tělu dodají potřebné aminokyseliny zvyšující hladinu pohlavních hormonů v krvi a navozující vzrušení. Další chod, losos s mučenkovým dipem a křepelčím vajíčkem je bohatý na vitaminy B6 a B5, které opět zvyšují hladinu pohlavních hormonů v krvi a pomáhají omezovat negativní účinky stresu. Další chod z kaviáru a čokolády stimuluje mozek a produkuje serotonin. Následují další delikatesy.

„Vytvořil jsem menu, které opravdově zachycuje základní vztah mezi kuchyní a láskou. Na svatého Valentýna tradičně lidé přicházejí společně oslavit lásku, ale dobré jídlo přitom hraje významnou roli,“ tvrdí Yaneff, jenž menu bude nabízet ve svém podniku od 10. do 14. února tohoto roku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat