8 věcí, co jste NEvěděli o líbání

19.02.2015 | Vztahy

Na světě je jen málo lidí, kteří se nikdy s nikým nelíbali. Důvod je jasný – je to úžasná zábava i dokonalý projev lásky.

A i když si polibky s někým blízkým vyměňujeme prakticky všichni, určitě o nich nevíme všechno! Schválně, kolik z následujících informací pro vás budou novinkou!

1. Podle antropologů se líbání oddává 90 % lidí. Nicméně každý trochu jinak a pro každého má polibek trochu jiný význam (i v různých kulturách se význam polibku liší).

2. Ačkoli je líbání tak oblíbenou zábavou, jsou země, kde jsou polibky na veřejnosti zakázány. A to i v některých státech USA!

3. Do polibku se nezapojuje příliš obličejových svalů. Především při něm „pracuje“ sval orbicularis oris, tedy kruhový sval ústní.

4. Líbání je zdravé – kromě toho, že posiluje imunitu, při něm spálíte během jediné minuty 26 kalorií.

5. Světový rekord v nejdelším polibku drží Rich Langley a Louisa Almedovar z USA, kteří se vydrželi líbat 30 hodin a 59 minut.

6. Téměř dvě třetiny lidí nakloní při polibku hlavu doprava.

7. Podle některých vědců vzniká u člověka potřeba polibků už před narozením, ještě v matčině těle.

8. Líbání může prodloužit lidský život. I když se při něm přenáší některé choroby (od běžného nachlazení až po mononukleózu), muži, kteří svou ženu každý den před odchodem do práce políbí, žijí podle jedné ze studií v průměru o 5 let déle než jejich vrstevníci, kteří tak nečiní.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat