Upravujete si fotky na seznamku? Připravte se na odmítnutí!

14.05.2015 | Vztahy

Jen málokdo dnes vyvěsí na seznamce či v profilu na sociální síti svou fotku bez předchozí grafické úpravy. Jenže ženám se tato praxe může vymstít, zatímco muži na ní získají vždy. Ačkoli jsou upravené fotky vnímány jako atraktivnější oběma pohlavími, muži ženy, které si upravují fotky, zároveň považují za méně důvěryhodné.

Vyplynulo to z experimentálního psychologického průzkumu vědců z University of Connecticut. Zjistili, že pro ženy jsou muži s upravenými fotkami atraktivnější a důvěryhodnější. Muži ale upravené fotky žen sice považují jako atraktivnější, ale dotyčnou jako méně důvěryhodnou.

Muži při posuzování série fotek, na nichž byla jedna a tatáž žena upravena různou měrou, uváděli, že zkrášlená fotka jim přijde nejpřitažlivější. Nicméně dotyčnou považovali na tom snímku za méně důvěryhodnou. U žen tomu bylo jinak. Zkrášlené fotky mužů považovaly za nejpřitažlivější a zároveň dotyčný na ně prý působil nejdůvěryhodněji.

„Muži sice uváděli, že je nejvíce přitahují fotky žen, které byly na nich nejvíce zkrášleny, a přestože takovou ženu považují za nejméně důvěryhodnou, tak by s ní šli na rande nejochotněji… Pro muže je tak zřejmě atraktivita protějšku důležitější než důvěryhodnost,“ uvedla doktorka Rory McGloinová k závěru svého experimentálního výzkumu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat