Rýžovat zlato nebo se plavit jako piráti? Tipy na výlety s dětmi, které nenudí

30.06.2018 | Zábava

Prázdniny jsou tu, a tak bude mnoho času na to, abyste společně s dětmi vyrazili na pořádné dobrodružství. Pro ty, kteří neholdují historii a nebaví je obcházení muzeí, hradů a zámků přinášíme pár tipů na výlety, na kterých se zabaví celá rodina.

Stromová města

Po celé republice v poslední době vznikají takzvaná stromová města, stezky korunami stromů nebo lanová centra. Vydejte se s rodinou přešplhat kus naší země. Adrenalinový zážitek ocení nejen děti, ale bavit bude i dospělé. V lanových centrech vám půjčí vše potřebné. Jediné co musíte mít s sebou, je dobrá nálada a krapet odvahy.

Rýžování granátů a zlata

V Železných horách v okrese Chrudim najdete uprostřed nádherné přírody potůček, u kterého si můžete vyrýžovat granáty nebo drobné kousky zlata (tzv. „zlatinky“). Zlata tu kdysi bývalo velké množství, třeba budete mít štěstí a narazíte na žílu, kterou Keltové neobjevili. Nejen rýžování vás tu zabaví na celý den. Zlatý potok je součástí zdejšího geoparku, ve kterém naleznete nespočet ekologických, historických a archeologických památek.

Půjčte si koráb

Že nejste žádní vodáci? Nevadí. I tak stojí za to vyzkoušet si projížďku kánoí po českých řekách. Nemusíte mít žádné velké zkušenosti ani výbavu. Ochotný personál půjčoven lodí vám za pár korun půjčí kompletní výbavu. V ceně lodi, do které se pohodlně vejdou dvě děti a dva dospělí, je i barel na osobní věci, pádla a dvě vestičky pro případné neplavce. Zdarma dostanete i mapku s vyznačenými hospůdkami a kempy. Půjčovny jsou od sebe vzdáleny pár kilometrů, takže si můžete vybrat, zda sjedete jen k dalšímu stanovišti nebo budete v cestě pokračovat. Opalovací krémy a náhradní oblečení s sebou!

Pohádkový les

Vydejte se po stopách pohádkových bytostí. Prašivický les nedaleko Horažďovic skrývá věrnou kopii irského rodového sídla, hradu Ballymotte, který zde nechal v r. 1840 postavit hrabě Taaffe a kolem zříceniny postupně vyrostl lesní park s jezírkem a mnoha sochami, vytesaných z tamních kamenů. V lese můžete potkat např. kamenného draka, želvu, trpaslíky a jiné pohádkové bytosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat