Máte doma leváka? Zpříjemněte mu návrat do školy s exkluzivní slevou

28.08.2018 | Zábava

Naštěstí už dávno nežijeme v době, kdy se malí leváci museli násilím naučit používat ke psaní ve škole pravou ruku. To ale neznamená, že se nepotýkají ve tříde s určitými těžkosti, jež z faktu, že jejich dominantní rukou je právě levá, vyplývají. Psaní, kreslení nebo třeba stříhání může naše nejmenší školáky pěkně potrápit. Co s tím? Pořiďte mu specializované pomůcky právě pro leváky! Nyní navíc s exkluzivní slevou pro čtenářky Bety.cz!

Internetový obchod prolevaky.cz se specializuje na nejrůznější pomůcky nejen pro děti (ostatně tu najdete i „vychytávky“ do kuchyně pro levoruké kuchaře, ale i zahradníky nebo kutily), které usnadní život všem, kterým příroda nadělila do vínku levorukost.

Skryté talenty

V populaci jich je 10 až 15 procent, přičemž mozky i těla leváků prý mohou fungovat jinak než pravákům. „A vše to pravděpodobně začíná již brzy při vývoji plodu, kdy se rozhoduje i o dalších faktorech lidské budoucnosti,“ říká Ronald Yeo, profesor psychologie z Texaské univerzity v Austinu s tím, že mnohé zajímavosti ze života leváků si stále žádají ověření a další a další výzkumy.

Nové výzkumy naznačují, že jsou naopak v jistých vlastnostech nadřazeni pravákům. Levorucí lidé totiž mnohem lépe zvládají matematiku. Používání pravé mozkové hemisféry při ovládání levé ruky v tom zřejmě hraje jistou roli. „Leváci mají lepší výkony před ostatními, když úkoly zahrnují složité řešení problémů jako spojování matematických funkcí s danou sestavou dat,“ tvrdí v jisté studii autoři z Edinburghu.

V jednoduché aritmetice ale leváci a praváci mezi sebou nijak nevynikají. Obě skupiny zvládají základní početní operace stejně. Ovšem když dojde na řešení složitých úkolů, leváci začnou být úspěšnější.

„A čím méně lidé používají levou ruku a jsou vyhraněněji pravorucí, tím hůře,“ tvrdí autoři, které cituje britská vědu popularizující společnost IFL Science.

Existuje i další věc, která leváky oproti prvákům zvýhodňuje. Ceněni jsou v kolektivních sportech, kde je potřeba obsadit levou stranu hřiště. A často mají počáteční výhodu, když je jimi nezkušený soupeř (pravák) zaskočen. (Podle některých teorií jsou v porovnání s praváky dokonce lépe připraveni na tenis, box či baseball.)

Akce pro čtenářky Bety.cz

Máte doma leváka, případně mezi levoruké sami patříte? Pak využijte exkluzivní 20% slevu při nákupu na prolevaky.cz.

Vybírat můžete ze širokého sortimentu pomůcek, které každému levákovi usnadní život. Najdete tu psací potřeby, nůžky, ale také speciální levoruké omalovánky, písanky či pomůcky na rýsování. Zábavu i poučení najdete v nejrůznějších hrách a také knihách pro malé i velké. Dospělí jistě ocení pomůcky do kuchyně nebo na zahradu či například manikúrní nůžky.

Jak slevu získat?

Je to snadné! Nakupte mezi 28. srpnem a 7. zářím 2018 na webu prolevaky.cz a při nákupu zadejte heslo BETY. Sleva ve výši 20 % bude vaše!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat